Az idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Klauzál téren a Rotary Adventet, amelyhez most másodízben csatlakozik a Délmagyarország is. Így az Advent időszakában összesen 48 Csongrád megyei és szegedi rászoruló család kaphat támogatást. Az ajándékozás mellett ünnepi programok is várják majd a szegedieket.

Fotó: szeged.hu

Fotó: szeged.hu

Az idei programokról Hajdú László, a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub soros elnöke elmondta, a jótékonysági akcióra a napokban alakult Szeged Dóm Rotary Klubbal, az ifjú rotaristákkal, valamint a Délmagyarország napilap alapítványával, a Lapcom Média Alapítvánnyal közösen készítik el azt az óriási adventi naptárt, amelynek az idén is az EDF Démász székházának ablakai adnak otthont. Az ablakok egy-egy támogató ajándékát rejtik. A támogatók és a rotaristák 24 családot, szervezetet, intézményt választottak ki, a Délmagyarország ugyanennyi Csongrád megyei családot ajándékoz majd meg, így a Klauzál téren a naptár ablakainak jelképes kinyitásakor a város karácsonyfájánál összesen 48 család veheti majd át ünnepi ajándékát három hét alatt.

– A szervezők és az adományozók az idén is igyekeznek odafigyelni arra, hogy mindenkinek olyan ajándék kerüljön a karácsonyfa alá, amire leginkább szüksége van, de minden család egy-egy régi vágyát is szeretnénk teljesíteni – mondta Elekes Zoltán a szervezők nevében. Így a támogatók felajánlásának köszönhetően az ajándékok között nagy értékű háztartási gép, élelmiszer-, tisztítószer-, iskolaszer csomag és pénzadomány is lesz.

Az ajándékozás pillanatait minden alkalommal műsor színesíti a város karácsonyfája mellett, ahol minden adventi napon délután fél 5 és este fél 7 között ünnepi programok is várják az arra járókat. A kilátogatók naponta találkozhatnak egy szegedi vagy Csongrád megyei kötődésű, ismert személyiséggel. Többek között a térre várják Jáksó Lászlót, Nagy Bandó Andrást, Péter-Szabó Szilviát és Szentpéteri Csillát.

A téren felállított faházakban pedig gyerekjátékot, könyvet és ruhát gyűjtenek a rászorulóknak a Délmagyarország munkatársai és a rotaristák.

A ruhák mellett az idén először használt, de tiszta zoknikat is gyűjtenek a rászorulóknak csatlakozva az Első Magyar Zokni Csereakció programjához, amelynek keretén belül a „hdishop” minden leadott zokniért kupont ad, amellyel később kedvezményesen lehet majd zoknit vásárolni.

December 6-án az Adventi színpadon a Ferences rendi szerzetesek által üzemeltett ferences konyha képviselőinek adják át az összegyűjtött zoknikat, valamint 5 ezer darab Szent-Györgyi Albert C vitamint.

A nagyszabású jótékonysági akciót Szeged önkormányzata mellett közel harminc helyi cég, vállalkozás, intézmény és civil szervezet is támogatja.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu