Három éve, hagyományteremtő szándékkal készítettük el Szőreg első adventi óriás koszorúját és kezdeményeztük a közösségi adventi gyertyagyújtásokat a Rózsák terén.

Nem titkolt szándékunk volt a településrész összefogása, a szeretet ünnepére való közös készülődés, beszélgetések, találkozások inspirálása. Kezdetektől fogva segítő partnerünk Nagy Róbert plébános úr és Ágó Rita, a Tömörkény István Művelődési Ház igazgató- asszonya.

Várakozásunk  ellenére egyelőre a fellépő gyermekek  szüleivel, nagyszüleivel, óvó- és tanító nénijeikkel, az iskola pedagógusaival és munkatársaival, valamint a meghívott gyertyagyújtók családjaival és barátainkkal találkoztunk szombatonként. Mi azonban töretlenül hiszünk abban, hogy ez egy   jó kezdeményezés és közösségünk is megérti, hogy a várakozás, a készülődés a legmeghittebb ünnepre politikamentes találkozás, melyen együtt, összefogva kell ünnepelnünk.

Az idei  évben  első  alkalommal  óvodásokkal  gyújtott  gyertyát Nagy Róbert plébános úr és Berkesi Ottó önkormányzati képviselő.

A második hétvégén Szabó Sándor országgyűlési képviselő és a Karitáció Alapítvány Bohócdoktorai voltak vendégeink. Szülői felajánlásokkal és Szabó Sándor segítségével a   szőregi   kisdiákok is csatlakoztak a Bohócdoktorok csokigyűjtő  akciójához.   Ráadásul a  gyermekek  legnagyobb  örömére a szőregi Mikulás is megérkezett a Rózsák  terére.

A harmadik szombaton  két kedves óvó néni gyújtotta meg az öröm  gyertyáját.   Hegyközi   Pálné Ilike pályája során sokat tett a felnövekvő nemzedékekért, példaértékű a szőregi óvodák meg- teremtése,  életképessége,   melyek az Ő  kezei  között  emelkedtek  fel a magas színvonalra. Beláncsity Radovanné Klári nénit – még ha nyugdíjazására is készül – a gyermekek szeretete, csillogó tekintete ma is fiatalosan  tartja.

Az utolsó adventi szombaton Szőreg „rózsás” civil szervezeteinek, a Rózsahölgyek Rendjének és a Magyar Rózsatermesztők Egyesületének  vezetői,  Hegedűs Adika és Fráter György segédkeztek a gyertyagyújtásban.

Közösségünk olyanná válik, amilyenné mi magunk formáljuk. Mi pedig hisszük, hogy az össze- fogáson, a szereteten és az együtt- működésen alapuló közösségeké a jövő. Bízunk benne, hogy évről- évre egyre többen csatlakoznak hozzánk és együtt várhatjuk az eljövendő Karácsonyokat.

Az eddigi 12 gyertyagyújtás közreműködői, segítői nevében ezúton is szeretetteljes, boldog új esztendőt kívánunk!

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna és Avramov András