Mára már hagyománnyá vált, hogy a karácsony közeledtével szombat esténként összegyűlünk a Rózsák terén és együtt, közösen készülünk a Szeretet Ünnepére.

Az idei évben Nagy Róbert plébános szőregi civil szervezetek képviselőivel gyújtja meg a hit, a remény, a szeretet és az öröm gyertyáit.

December 8-án nagy szeretettel várjuk Szőreg legifjabb lakosait, hiszen a műsort követően most is ellátogat hozzánk Szőreg Mikulása.

Csatlakoztunk a Karitáció Alapítvány Szeretetcsoki akciójához. December 15-én adjuk át az iskola diákjai által összegyűjtött csokoládékat a Gyógyító Bohócdoktoroknak.

– Az öröm gyertyájának fellobbanásával még több mosolyt szeretnénk varázsolni szőregi kisgyermekek arcára. Ennek szellemiségében született meg a Szőregi Advent Angyalának gondolata. Már az ötletelésnél megtaláltuk az első Angyalt Balázs Attila, a shop.protein márkabolt tulajdonosának személyében.  – mesélte Avramov András a kezdeményezés ötletgazdája. – A Szőregi Advent Angyala minden évben teljesíti öt szőregi hátrányos helyzetű kisgyermek karácsonyi kívánságait.

– Számunkra kifejezetten fontos, hogy a hátrányos helyzetű családokban is boldogan teljen a karácsony. A karácsony a szeretet ünnepe, és emiatt is gondoljuk azt, hogy minél több családot kell segítenünk Nekünk is. A shop.protein márkabolt idén is szeretettel várja az adományokat, hiszen azt maradéktalanul a rászoruló családok kapják. Tegyük együtt szebbé a karácsonyt ezeknek a családoknak is. Ne feledje, kis adomány is nagy segítség! – mondta el a Szőregi Advent első Angyala, Balázs Attila. Aki a shop.protein márkaboltban történő vásárlásokon túl is szeretne segíteni, a 1040 2805 5052 6774 5549 1000 bankszámlára is utalhatja adományát.

A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai december 8-án és 15-én Adventi Vásárral várják az érdeklődőket az iskola aulájában 17.30 órától.

Ezúton is köszönetet mondunk a Kocsis Flora Kft-nek Szőreg adventi koszorújáért, a Szőregi Rózsahölgyek Rendjének és a Tömörkény István Művelődési Háznak a vendéglátásokért. Köszönjük mindenkinek a segítséget, aki évről évre partnerei, támogatói a kezdeményezésünket.

Öltöztessük ünneplőbe szívünket, készüljünk és ünnepeljünk együtt! Várunk mindenkit szeretettel a Rózsák terére az adventi mise után.

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, Avramov András

Adventi Gyertagyújtások 2018