A szeged-szőregi plébániahivatalnál nem tudják, miből készíttetik el a tönkretett márványkereszt helyére az újat. Múlt péntekről szombatra virradó éjjel valószínűleg vandálok ledöntötték a katolikus templom kertjében 1810-ben felállított márványkeresztet.

A műemlék darabokra tört, javíthatatlan, így újjal kell pótolni. Kókai Pál plébános a Webrádiónak elmondta: mivel majd 200 éves műről van szó, a múzeum szakembereket küld, akik szakvéleményt adnak az új kereszttel kapcsolatban. Kókai Pál, bár még azt sem tudja egyelőre, ki fizeti a költségeket, abban biztos, hogy nagyon drága lesz. Az anyagául szolgáló piszkei vörösmárványnak köbmétere 90 ezer forint és legalább két köbméterre lesz szükség. A szőregi plébániának nincs pénze az új keresztre, mivel két nagy beruházást végeztek a templomban nemrégiben: 2 millió forintért a fűtést, 3,5 millióért a világítást korszerűsítették. Így jelenleg a költségekből egyáltalán nem tudnak részt vállalni.

A Webrádió nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a rendőrség elfogta azokat, akik ledöntötték a keresztet. A rendőrségen megerősítették a hírt, de bővebb információkat csak később adnak, mert az ügy folyamatban van.

Webrádió, 2002. november 8.