Beszélgetés Rózsavölgyi Józseffel, Szőreg új önkormányzati képviselőjével

Az októberi önkormányzati választásokon Rózsavölgyi Józsefet (Fidesz) választották Szőreg és Dél-Újszeged önkormányzati képviselőjévé. Az új, első ciklusát kezdő városatyával eddigi közéleti tevékenységéről, terveiről és városrészünk értékeiről beszélgettünk.

20100910_rozsavolgyi.jpg– Régóta szőregi lakos, a szegedi közéletnek is tevékeny szereplője. Hogyan került a várospolitikába?

– Valóban több mint negyed százada élek Szőregen. Itt építettem házat, itt neveltem föl a két fiamat. Szegeden, saját vállalkozásomban dolgozom, de minden szabadidőmet itthon, Szőregen töltöm. A közélettel és a politikával hét-nyolc évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni. A Fidesz szegedi csoportja elnökségi tagjaként elsősorban kulturális rendezvényeket, ismeretterjesztő előadásokat, kiállításokat szerveztem. Úgy gondolom, az ezen a téren
szerzett tapasztalatokat jól tudom majd hasznosítani a választókörzeti munkámban is.

– Úgy tudjuk, máris megkezdte a munkát, fölkereste a szőregi önkormányzati intézményeket. Milyen tapasztalatokat szerzett?

– Nagyra értékelem és fontosnak tartom a szőregi oktatási, kulturális és civil életet. Az óvoda, az iskola és művelődési ház tevékenységét fokozott figyelemmel és gondoskodással fogom kísérni. A katolikus és a görögkeleti szerb egyházi közösségekkel is tartom majd a kapcsolatot, hiszen ezek a felekezetek hagyományosan alakítói voltak a falu életének, mégpedig nemcsak a történelmének, de úgy gondolom a mindennapjainak is. Éppen ennek szellemében már be is kapcsolódtam a novemberi Szent Katalin-napi búcsú szervezésébe, mert szeretném, hogy ez a több száz éves hagyományos, szép ünnep
élményt és tartalmat nyújtson a szőregieknek.

– Rövid programjában azt ígérte: minden szőregi véleményére és segítségére számít, s problémákkal is bártan fordulhatnak Önhöz. Hogyan alakultak az első hetek a képviselői szerepkörben?

–  Szerencsére már is nagyon sokan megkerestek és fölajánlották a segítségüket. A helyi önkormányzati intézmények munkatársai mellett például egyeztettem már a vadásztársaság tagjaival éppúgy, mint szőregi gazdákkal és kertészekkel, illetve több vállalkozóval. Képviselői programomat a választások idején ismertettem az itt élőkkel, s mindent meg fogok tenni annak megvalósításáért. A rendezett közterületek és a jó állapotú utak, járdák biztosítását, valamint a Szerbiába vezető nemzetközi kerékpárút melletti ivókút kialakítását kiemelt feladatomnak tekintem. Munkámhoz kérem, a szőregiek támogatását, hiszen az itt élők érdekeit szeretném a torony alatt, a szegedi városházán minél jobban és hatékonyabban képviselni.

MP, Szőreg alkalmi kiadvány, 2010. november