Az idei rózsaünnep már a második, melyre óriás szalmabábukkal is hívogatnak a szervezők. A szőregi Virág- Dísznövény ÁFÉSZ előtti parkolóban felállított figurák különlegessége, hogy készítésük szinte az egész falut megmozgatja.

A kis szalmacsalád megálmodója, Széllné Tünde mellett segédkezett az állításon a szövetkezet elnöke, Széll Imre, a városrész önkormányzati képviselője, Rózsavölgyi József, a szőregi gazdakör elnöke, Kerekes Ferenc, illetve Dicsőné Mónika, Lakatos Lajos nyugalmazott ügyvéd, és Rakonczai Tibor is. A bálákat az előző évhez hasonlóan Csabai Róbert biztosította, a bábok ruháját felesége, Csabainé Hédi varrta meg.

Mózes Ervin, Szeged címzetes főjegyzője, aki maga is szőregi lakos, hideg sörrel és üdítővel kedveskedett a serény falubelieknek. Rakonczai Árpád, és felesége pedig süteménnyel és pogácsával lepte meg a dolgos egybegyűlteket.

Fotó: szegedma.hu

Fotó: szegedma.hu

A helybeliek legnagyobb örömére a szalmacsalád idén gyarapodott is, megszületett ugyanis a tündéri Rózsika. A szőregiek mellett imáron három kedves szalmabábu is szeretettel hív és vár minden kedves látogatót a XVI. Rózsaünnepre, melynek részletes programját hamarosan sajtótájékoztató keretében ismertetjük.Borítókép: Fotó: szegedma.hu

szoreg.hu képtár