Ősztől újabb hét évig a Suli-Host Kft. főzhet Szegeden a bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak és kollégiumoknak. A cégvezető szerint folyamatosan egyeztetnek az intézményekkel az ételekről.

– Nyertes ajánlattevőnek a közgyűlés jogi bizottsága a jelenlegi szolgáltatót, a Suli- Host Kft.-t jelölte meg a városi közétkeztetésre kiírt közbeszerzési pályázaton – foglalta össze a tegnapi zárt ülésen hozott döntés lényegét érdeklődésünkre Szentgyörgyi Pál. Szeged gazdasági alpolgármestere hozzátette, a pályázati dokumentációt hét cég vette meg, de ajánlatot csak három adott.

A verseny jótékony hatással volt az előző körben kialakított árakra. Mindhárom ajánlattevő több százalékkal csökkentette a becsült nyereségét az évente 2,2 milliárd forintba kerülő városi közétkeztetésen. A pályázók árajánlatai közötti csupán egyszázaléknyi különbség volt.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy a szolgáltatás összetettsége és nagyságrendje miatt, valamint a menza minőségének biztosítása érdekében alaposan értékelt az önkormányzat. Két pályázó ajánlatáról állapította meg a bizottság, hogy nem felelnek meg a kiírásban, a pályázati dokumentációban szereplő, illetve a jogszabályokban rögzített feltételeknek. Emiatt a pályázatukat érvénytelennek minősítették.

A Suli-Hosttal szeptembertől újabb hét évre köt szerződést az önkormányzat a bölcsődék, óvodák, iskolák és kollégiumok ellátására. Már ha versenytársai közül senki nem támadja meg az eredményt, jogorvoslatra ugyanis két példa volt tavaly.

Megírtuk, a jelenleg is szolgáltató szegedi Suli-Host Kft. mellett a budapesti Junior Vendéglátó Zrt. és a sándorfalvi székhelyű S-Gast Kft. szállt versenybe a szegedi menzáért. Az előírt kötelező referenciákat – az Opten céginformációs rendszere szerint – csak a Junior Zrt. és a Suli-Host Kft. tudja teljesíteni, a Fidesz közeli S-Gast Kft. 2014-ben alakult, és nulla forint bevételt ért el.

A pályázóknak ugyanis legalább 2 milliárd forint éves forgalmat kell bonyolítaniuk, hiszen egy 14 ezer adagos konyha működtetéséért versengtek. Tavaly tavasszal az S-Gast sikeresen megtámadta a közbeszerzési eljárást, akkor az önkormányzatot 500 ezer forintra büntették, és új eljárásra kötelezték. Az őszi kiírást egy másik, nulla forint bevételű vállalkozás támadta meg, de azt a panaszt elutasította a közbeszerzési döntőbíróság.

Dombai Tünde, delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: delmagyar.hu