Közlekedési ismereteket oktatott, és mindennap a Makai úton közlekedik, ezért is találja felháborítónak Bodó Imre, a Fidesz–KDNP parlamenti képviselőjelöltje, hogy a forgalomlassító szigeteknél nem múlik el hét baleset nélkül.

A fideszes politikus, Tiszasziget polgármestere az útszakasz legnagyobb terelőszigeténél tartott tegnap sajtótájékoztatót. Az útbajokért a szegedi városvezetést és a Magyar Közút Kht.-t hibáztatja. Bodó szerint túlzottan nagy ívet kanyarítottak az építők a terelőszigetnél, ez hirtelen irányváltásra kényszeríti a sofőröket. A sebességkorlátozó táblát a legtöbb autós figyelmen kívül hagyja – megoldás az ív csökkentése lehet.

A másik terelőszigetnél virágágyásokat alakítottak ki, ezen rendszeresen átgázolnak az autók, ami ugyancsak életveszélyes, ezen aszfaltozással lehetne segíteni. A fémből készült kikerülésjelző táblákat – Békés megyei mintára – műanyag világítótáblákra cseréltetné, és villogó sárga jelzőlámpát szereltetne fel a zebránál. A környékbeliek véleményére hivatkozva megemlítette, lehet, hogy nincs is szakhatósági engedélye ennek az értelmetlen közlekedési rendnek.

Megoldás

Van, aki politikai kampánytémát csinál a terelősziget problémából, mi viszont igyekszünk megoldást találni – mondta Újhelyi István képviselő, a körzet szocialista jelöltje, aki tegnap tárgyalt a közútkezelőnél arról, hogy kerüljön távolabb a veszélyeztetett buszmegálló, az ominózus terelőszigetet alakítsák át és figyelmeztesse sárgán villogó lámpa az autósokat a szabályok betartására.

Délmagyarország Online, 2006. február 18.