Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az elmúlt két napban a szokásos egész évi hómennyiséget meghaladó csapadék hullott a városra, és a nap folyamán további nagyarányú havazás várható.

Tekintettel a rendkívüli időjárási helyzetre kérjük, hogy saját gépjárműveiket kizárólag halaszthatatlan esetben használják, ha lehet, akkor a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe.

A főbb közlekedési utak ugyan járhatók, de a haladási sebesség nem haladja meg a 20 km/ órát. A forgalom lelassulása és a csúszós útviszonyok miatt város különböző pontjain jelentős torlódásokra kell számítani. Az városi úti célok csak a megszokott menetidő sokszorosa alatt érhetők el és parkolási nehézségek tapasztalhatók mindenütt. Saját gépkocsi használata esetén, az elakadás veszélye miatt kerüljék a mellékutcákat. A közlekedés biztonsága és az elakadás elkerülése érdekében hólánc használata ajánlatos. A folyamatos közlekedés fenntartása érdekében kérjük, hogy a hóeltakarító járművek részére biztosítsanak áthaladási elsőbbséget.

Társaságunk vasárnap 16 óra óta minden rendelkezésre álló eszközzel folyamatosan végzi a hóeltakarítást, de a rendkívüli mennyiségű hó miatt kialakult helyzetben csak a legfontosabb közlekedési útvonalak járhatóságát tudjuk biztosítani.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!