Falugyűlés keretében ismertették a szőregiekkel a létesítendő szelektív hulladékudvar koncepcióját.

Az 1999-ben elkezdett uniós ISPA-projekt keretében 2006. decemberér kell(ene) elkészülnie a szőregi hulladékudvarnak. Az elmúlt években több helyszínt is kijelöltek erre a célra, de – lakossági tiltakozás miatt – az építkezés nem kezdődött el.

A szőregi Szirovicza Ernő telekcserét ajánlott a városnak: két darabban lévő földje közé ékelődő önkormányzati terület, ezt cserélné el a Szerb utca végén található 2500 négyzetméterre. Az önkormányzat a cserét elfogadta, és a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. megkezdte a szükséges engedélyek beszerzését.

Most 38 szőregi lakos levélben tiltakozott a megépítése ellen, a petíciót a polgármesterhez is eljuttatták. Botka László polgármester a helyi képviselőt bízta meg azzal, hogy az ügyben eljárjon.

Pénteken a Tömörkény István Művelődési Házban tartott lakossági fórumon Szolnoki László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. közterület-fenntartási igazgatóhelyettese ismertette a hulladékudvar koncepcióját, valamint válaszolt a felmerült kérdéekre.

A mintegy 120 szőregi részvételével megtartott falugyűlésen váratlan forudlat történt: két, a jelenlévők túlnyomó többségének tetsző javaslat is született a hulladékudvar helyére. A Környezetgazdálkodási Kht. szakemberei az újonnan felmerült helyszínek megvizsgálják, és amennyiben alkalmasak, megkezdődhet a hulladékutvar építése.