Karácsonyra készülve a szőregiek számos családhoz és közösséghez hasonlóan gyertyát gyújtottak. Az első közösségi adventi koszorú felállítását hagyományteremtő elhatározással, a szeretet, az összefogás és az ünnep jegyében kezdeményezte Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatónője.

A Rózsák terén, a Teknősbékás fiú szobra körül álló koszorúhoz hétről-hétre meghívott vendégek
érkeztek, akik a szőregiekkel és Nagy Róbert plébánossal közösen gyújtották meg Szőreg adventi gyertyáit.

151128-advent-1-009

Fotó: szoreg.hu

A remény gyertyáját Fráter György, a Magyar Rózsatermesztők Egyesületének elnöke, dr. Péter László, Szeged díszpolgára és Vajda Attila, Szőreg olimpiai bajnok kenusa gyújtották meg.

151205-gyertyagyujtas-2-015

Fotó: szoreg.hu

A hit gyertyáját Ágó Rita, a Tömörkény István Művelődési Ház igazgatónője, Dudás Istvánné, a Szerb utcai óvoda vezetője, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatónője, Kőrösiné Csiszér Anita, a Magyar utcai óvoda vezetője és Móriczné Narancsik Hedvig, bölcsődevezető lobbantották lángra. Váratlan vendégként a gyermekek legnagyobb örömére – igaz hintón, de – megérkezett Szőreg Mikulása is.

151212-advent-3-011

Fotó: szoreg.hu

Az öröm gyertyája Szőreg korábbi és jelenlegi képviselői – Tóth Csaba, Iványi Aurél, dr. Berkesi Ottó –, és dr. Ujhelyi István európai parlamenti képviselő által világított. Rózsavölgyi József más elfoglaltsága miatt nem fogadta el a meghívást.

151219-advent4-015

Fotó: szoreg.hu

A szeretet gyertyájának meggyújtásánál dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző, Nagy Sándor alpolgármester és Szabó Sándor országgyűlési képviselő közreműködött.

Az ünnepi hangulatot a Magyar és a Szerb utcai óvodások műsorai tették teljessé. A Rózsák terére érkezőket a szervezők forró teával és zsíros kenyérrel fogadták, így téve hangulatosabbá az örömtüzek melletti baráti beszélgetéseket.

A szőregi közösségi adventi koszorú felállításának első gondolatától kezdve hittünk benne, hogy együttműködéssel valóra tudjuk váltani elképzelésünket. Remény töltött el bennünket, hogy  sokan megértik összefogásra és szeretetre hívó szavainkat. Örömmel tapasztaltuk, hogy mennyi gyermek, szülő és szőregi sietett azonnal segítségünkre.

Most, hogy mind a négy gyertyát meggyújtottuk szeretettel gondolunk a vidám pillanatokra, a mosolyokra, az elismerő szavakra, a jobbító észrevételekre. Örülünk, hogy együtt öltöztethettük ünneplőbe szívünket, együtt készülhettünk és ünnepelhettünk a szeretet ünnepén.

A szőregi adventi gyertyagyújtás szervezőinek nevében kívánunk Önöknek boldog karácsonyt és szeretetteljes új esztendőt!

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna és Avramov András
Szőregi Regélő, 2016. január