A hét végén módosul a buszok, trolik útvonala

A Szeged-napi rendezvények miatt péntek este 11 órától hétfő hajnali 4 óráig lezárják a forgalom elől a Belvárosi hidat. Emiatt több busz és troli útvonala módosul.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Szeged-napi rendezvénysorozat keretében a hídi vásárt. Emiatt pénteken 23 órától hétfő hajnali 4 óráig lezárják a Belvárosi hidat. A Tisza Volán Rt. érintett autóbuszjáratai a Bertalan hídon közlekednek, a buszok indulási és a követési ieje viszont változatlan. Az 5-ös trolibusz csak a Vár utcáig közlekedik, Újszegedre a fenti időpontban nem mennek trolik.

A 2-es autóbusz útvonala szombaton és vasárnap Makkosházától a Vörösmarty utcáig változatlan. Utána terelőútvonalon mennek a buszok: Dózsa György utca, Tisza Lajos körút, József Attila sugárút, Római körút, Bertalan híd, Temesvári körút. Innen az Erdélyi térig ismét változatlan az útvonal. A 2-es járatok a múzeum, a Székely sor és az újszegedi sportcsarnok megállóhelyeket nem érintik. A 2A-s buszok szombaton nem közlekednek.

A 60-as és 60Y-os autóbusz útvonala a Mars tértől a Széchenyi térig változatlan. Utána a Stefániától terelőútvonalon közlekednek a buszok: Dózsa György utca, Tisza Lajos körút, József Attila sugárút, Római körút, Bertalan híd, Temesvári körút, Derkovits fasor, Szőreg, malom. Innen ismét a megszokott útvonalon haladnak a járművek. A 60-as és a 60Y-os buszok a Székely sor megállóhelyet nem érintik.

A 70-es autóbusz útja a Mars tértől a Széchenyi térig változatlan. Utána a már fent említett terelőútvonalon jár a Temesvári körútig, majd innen a Székely sorra fordul és a Vedres utcától ismét változatlan az útvonal.

A 71-es autóbusz útvonala a Mars térről a Széchenyi térig változatlan, utána a terelőútvonalon, majd a Temesvári körút–Bérkert utca csomóponttól a menetrendben jelölt úton mennek a buszok. A 71-es járatok nem érintik a Liget vendéglő és a Védőnőképző megállóhelyet.

Délmagyarország, 2003. május 22.