A Délmagyarország fesztiválajándéka: Bródy-koncert

Hetedik alkalommal rendezik meg a következő hét végén a szőregi rózsaünnepet, mely falunapnak indult, mára viszont országosan, sőt nemzetközileg ismert fesztivállá nőtte ki magát.

A háromnapos, péntektől vasárnapig tartó rendezvényen idén második alkalommal választanak rózsakirálynőt, a virágos címért hatan mérkőznek. A királynőjelöltekre szavazók között lapunk öt ajándékcsomagot sorsol ki. A látogatók megcsodálhatják a Szőreget körülölelő összefüggő rózsakertet – mely Európában a legnagyobb –, és a rózsatermesztők munkájába is betekinthetnek. Az ünnep alkalmából egymillió szál rózsával díszített városrész megválasztja Szőreg legkedvesebb szomszédasszonyát és a legszebb előkertet is, melynek különdíját a Délmagyarország ajánlotta fel.

Pénteken, június 24-én 20 óra 30 perctől lapunk ajándékaként Bródy János ad élő koncertet Emlékpróba címmel a szabadidőparkban. Szombaton Galambos Lajos és vendégei zenélnek, és aznap 17.30 órakor kezdődik a látványos rózsaünnepi felvonulás. A rendezvény házigazdája, Újhelyi István szocialista országgyűlési képviselő minden szegedit és Szegedre látogatót vár a változatos kulturális programokat kínáló, szemet gyönyörködtető fesztiválra.

Délmagyarország Online, 2005. június 15.