Az 55-ös főút csupán Mélykútig járható

Csongrád megyében minden út járható. Bács-Kiskunban viszont hóakadállyal kell számolni, ezért aki teheti, kerülje el a szomszédos megyét. A meteorológiai előrejelzés szerint a következő két-három napban nem lesz jelentős havazás.

Amíg az ország más részein egyre nehezebben küzdenek meg a hatalmas hóval, addig Csongrád megyében folyamatosan javul a helyzet. A térségben minden út járható, mivel napközben az enyhe időben olvadt a hó. A főutak néhol latyakosak, hókásásak, a mellékutak pedig jégbordásak. Tegnap kora reggel a megye nyugati részén kisebb hóátfúvással kellett számolni, ezért több úton nehezebben haladtak a járművek.

A Tisza Volán helyközi járatai tegnap már menetrend szerint közlekedtek. A távolsági buszok közül azonban több még mindig nem közlekedik. Az 55-ös főút Mélykútig, az 53-as pedig Kiskunhalasig járható. Ezért a Dunántúlra tartó buszok el sem indultak Szegedről. Ezzel szemben Egerből, Debrecenből, Hajdúszoboszlóról és Nyíregyházáról megérkeztek a járatok a Tisza-parti városba. A szakemberek felhívják a Dunántúlra utazók figyelmét, hogy Baja helyett Dunaföldvár felé vegyék az irányt.

A megyében több vonalon is késnek a vonatok. Szolnok és Szentes között, valamint Szentes és Makó között 10-30 percet, Szeged és Cegléd között pedig 10-15 percet. Mezőhegyes és Újszeged között buszok járnak a vonatok helyett, a késés 20-40 perces. Szeged és Békéscsaba között mától ismét közlekednek az interpicik.

A meteorológiai előrejelzés szerint térségünkben az elkövetkezendő két-három napban nem kell jelentős csapadékkal számolni. Erősödik azonban a lehűlés, hajnalban mínusz 12-15, nappal pedig mínusz 2-5 fok várható. Vasárnap este, illetve hétfő hajnalban köddel is kell számolni.

Kormos Tamás
Délmagyarország, 2003. február 8.