Sinko Verona a vajdasági Péterrévén született 1934. szeptember 14-én. Szegény családból származik, ahol a szülők két gyermeket neveltek, Veronát, és a tőle tíz évvel fiatalabb Józsefet. Az  általános iskola elvégzése után dolgoznia kellett a család nehéz anyagi körülményei miatt.

1952-ben kötött házasságot Majsai Józseffel, akivel együtt nevelték két kislányukat, Piroskát és Veronkát. A család mezőgazdasági munkából élt. Sinko Verona 2001-ben vesztette el a férjét. Azóta özvegyen él a szerető családjával.

Hat unokája és három dédunokája született. Miután befejezi a napi feladatait, a kert gondozásával és tévénézéssel tölti az idejét. Sinko Verona szerint a hosszú élet titka a sok mozgás és az egészséges életmód.

Szeged városa nevében Avramov András, a terület önkormányzati képviselője és Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte a 90. születésnapján Sinko Veronát.

Szegedi Tükör, 2024. szeptember 23.

Borítókép: Szeged városa nevében Avramov András, a terület önkormányzati képviselője köszöntötte a 90. születésnapján Sinko Veronát. Fotó: Kuklis István, szeged.hu