Szegeden, Vásárhelyen Szőregen és Dorozsmán rendeznek ünnepségeket 1956 hőseinek tiszteletére.

Az október 23-i ünnepségek pénteken délután 5 órakor fáklyás felvonulással kezdődnek Szőregen, ahol a Rózsák teréről haladnak Földesi Tibor emléktáblájához, ahol Solymos László szegedi alpolgármester mond beszédet.

Ezt követi az október 23-i vasárnapi program, amikor délelőtt fél 10-kor emlékezéssel és koszorúzással kezdődik a nap Kiskundorozsmán, a Negyvennyolcas utcai Kopjafánál, ahol Fábián József, önkormányzati képviselő mond beszédet.

Ugyancsak vasárnapi program, délelőtt fél 10-kor emlékezéssel és koszorúzással kezdődik a nap Kiskundorozsmán, a Negyvennyolcas utcai Kopjafánál, ahol Fábián József, önkormányzati képviselő mond beszédet.

Tizenegy órakor ’56-os szervezetek ünnepi ülése és kitüntetések átadása kezdődik a Városháza Lechner termében, ahol Fejér Dénes, a (POFOSZ Csongrád Megyei Szervezetének elnöke beszél. A szegedi központi ünnepség délután 3 órakor a Rákóczi téri Nagy Imre szobornál lesz, ahol ünnepi beszédet mond: Tóth Ilona, a Tömörkény Gimnázium tanulója, a Fiatalok Éve szegedi beszédíró pályázat győztese. A szegedi központi ünnepség délután 3 órakor a Rákóczi téri Nagy Imre szobornál lesz, ahol ünnepi beszédet mond: Tóth Ilona, a Tömörkény Gimnázium tanulója, a Fiatalok Éve szegedi beszédíró pályázat győztese.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett ünnepség sorozat október 23-i programja Hódmezővásárhelyen: félkettőkor Zászlófelvonás az ünnep tiszteletére a Kossuth téren, két órakor Ünnepi megemlékezés a Nagy Imre sétányon, ahol Kovács László főorvos, a magisztrátus tagja, a Magyar Igazság és Élet Pártjának alelnöke mond beszédet. Az emlékműsort előadják a Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákjai, a koszorúzáson közreműködik a Bercsényi Miklós Könnyű Lövészzászlóalj Zenekara.

Webrádió, 2005. október 21.