Ezentúl a polgármesteri hivatal több dolgozója köteles vagyonnyilatkozat-tételre – erről is döntött a jogi bizottság az szmsz módosításával, illetve halad az NGSZ költöztetésének előkészítése is, van érvényes ajánlattétel a közbeszerzési eljáráson.

A jogi bizottság ülésén módosították a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatát, melynek értelmében ezentúl a Jegyzői iroda több munkatársának, a szervezetirányítási szaktanácsadónak, a fejlesztési és kommunikációs referensnek, a műveletkiválasztási referensnek, illetve az Ellátó Osztály ügyintézőinek is vagyonnyilatkozatot kell benyújtaniuk. Az előterjesztést hat igennel, a Fidesz-L.É.T.-es Rózsavölgyi József és Német Ferenc nem szavazatával fogadta el a többség.

Egyhangúan támogatták a szegedi polgárőr szervezetek idei támogatására vonatkozó polgármesteri javaslatot, mind a tizenegy egyesület kevesebb pénzt kap, mint amennyit igényelt, igaz tavaly is kaptak kiegészítő támogatást is, éves keretük 10%-át. Az összes igény erre az esztendőre 15 millió 670 ezer forint volt, Botka László támogatott javaslata 12 milliót tartalmaz. A Szegedi Vízimentő Szakszolgálat Kiemelkedően Közhasznú Szervezetnek az igényelt 1,5 millió helyett 620 ezret, a Makkosházi Polgárőr Egyesület a Városrész Biztonságáért 1,17 milliót igényelt, helyette 1 millió 30 ezret kap. A tarjáni polgárőrök is másfél milliót igényeltek, ennél valamivel kevesebbet, 1 millió 130 ezret kapnak, a szőregiek 1 millió 225 ezer forintból gazdálkodhatnak, a gyálarétiek 850 ezerből, és ugyanennyit kapnak a szentmihályi polgárőrök. Az újszegediek másfél milliót igényeltek és 1,38 milliót kapnak, a kiskundorozsmaiak pedig 1 millió 25 ezer forintból gazdálkodhatnak. Az alsóvárosi és tápéi polgárőröknek egyaránt 1 millió 380 ezer forint jut, míg a belvárosi polgárőröknek 1 millió 130 ezer forint jut 2016-ban.

Zárt ülésen további öt napirendi pontot tárgyalt meg a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság, mindegyik előterjesztést támogatta a többség. A polgármesteri hivatal Huszár utca 1. szám alatti épületében az északi szárny helyiségeit fogják átalakítani az NGSZ Központ költöztetése érdekében, a közbeszerzési eljárásban érkezett érvényes árajánlat a munkálatokra. Eredményes volt a Huszár utcai épület déli szárnyának helyiségeit érintő közbeszerzési eljárás is, ami gyengeáramú, adatátviteli kábelek, tartozékok árubeszerzését tartalmazza.

Varga Anna, szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Gémes Sándor, szegedma.hu