100 ezer forintos nyomravezető jutalmat ajánlott fel a rendőrség a szőregi Coop Áruház kirablóinak kézrekerítőjének. Az egyik tettes gázspray-vel is lefújt egy alkalmazottat.

A Szegedi Rendőrkapitányság eljárást folytat rablás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ügyében.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2007. március 13-án 09 óra után a Szeged-Szőreg Magyar utcán található COOP Árházba vásárlás címén bement három ismeretlen személy, két férfi és egy nő. Az egyik férfi miután az egyik pénztárba benyúlt, kivett valamennyi összeget. A bolt alkalmazottja ezt észlelve próbálta megakadályozni szándékában, de az elkövető lefújta gázspray-vel. Ezt követően mind a hárman kiszaladtak az utcára, ahol feltételezhetően egy sötét színű Honda típusú személygépkocsival a helyszínről Szeged irányába elmenekültek.

Az adatgyűjtések, beszerzett információk alapján valószínűsíthető, hogy a trió az elmúlt hónapokban az ország több településének boltjából is lopott kisebb-nagyobb értékben készpénzt. Elkövetési módszerükre jellemző, hogy amíg ketten elterelik a dolgozók figyelmét, egyikük a pénztárgépből valamilyen módon hozzájut az ott tartott összeghez, majd együttesen távoznak.

A rendőrség ezek alapján keres három 20-25 év körüli személyt. Mind a két férfi sötét hajú, átlagos testalkatú, míg a velük lévő nő haja szőkésbarna, bőre pattanásos. Az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható személyekről az egyik üzlet biztonsági kamerája felvételt is készített.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri, hogy aki felismeri a képen látható személyeket, és érdemi információval tudja segíteni a hatóság munkáját, jelentkezzen személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon (Szeged, Párizsi krt. 16-22.) vagy hívja a rendőrség 107-es, 112-es, a Bűnügyi Osztály 06-62-562-400-as (15-60-as mellék), illetőleg a telefontanú 06-80-555-111-es hívószámát.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek – személyének titokban tartása mellett -100.000 Ft jutalmat ajánlott fel. A nyomravezető kilétét a rendőrség bizalmasan kezeli. A CSMRFK a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja.

Webrádió, 2007. május 18.

Kapcsolódó anyagok

Gázspray-vel fújták le a pénztárosnőt
Szemtanúkat keres a rendőrség