Az éves munkatervnek megfelelően 2019. szeptember 09. én reggel vonatra szálltunk, és elutaztunk Sopronba, ahol a Szieszta Hotelban szálltunk meg, nagyon szép 3 db 2 ágyas szobában laktunk, nagyon kényelmes és szép elsőrendű szobák voltak.

Sopronban négy napot töltöttünk, voltunk a helyi kisvonattal városnéző sétán, megmásztuk a kilátót is, ahol az egész város és annak panorámája tárult elénk.

Gyönyörű a táj finom levegővel szívhattuk tele tüdőnket kicserélve az alföldi poros levegőt.

Nem hagytuk ki a Gyógygödör gyógyító erejét, hatását fogyasztottuk a helyi nevezetességet, a soproni Kékfrankost, persze megfelelő alapozással.

Sétáltunk a Lővérekben, itt is gyönyörködhettünk a természet csodáiban, és élvezhettük a tömény illatos levegőt.

Nem kerültük ki a kiskocsmát sem, ahol finom étellel csillapítottuk étvágyunkat, itt soproni ászok sörrel locsoltuk az elfogyasztott helyi nevezetességet, étket.

Esténként kártyázással ütöttük el az időt, azzal is nagyon jól szórakoztunk. Majd a győztes csaták után éjszakai pihenőre tértünk kipehenni a napi fáradalmakat.

Az utolsó napon vonatra szálltunk, hazautaztunk, ahol már nagyon jólesett a hazai környezetbe elfoglalni helyünket és kipihenni a fáradalmakat.

Szép volt, jó volt rövid volt, máskor is elmegyünk.

Szőregi Regélő, 2019. október

Borítókép: Fotó: Ezüsthajúak Nyugdíjas Egyesülete