Meghívtuk a környékbeli társklubok tagjait egy kis tavaszi tereferére.

Meghívásunkat elfogadták és jöttek, mégpedig, Csanádpalotáról, Királyhegyesről, Kübekházáról, Makó Belvárosból, Makó Vertántelepről, Röszkéről és Tiszaszigetről.

Egyszóval összejött a társaság, így kezdetét vehette az együttlét, 84 fő részvételével.

Balázs István üdvözölte a megjelenteket, ezt követően Horváth Zs. Jánosné felolvasta erre az alkalomra írt köszöntőjét, melyet az összegyűlt közönség nagy tapssal fogadott. Közben szólt a zene és megkezdődött a tánc, hogy jobban essen az ebéd. Megérkezett a Deszki Csárdából a finom raguleves, a sült oldalas, a párizsi szelet, zöldséges burgonya, rizibizi, savanyúság ahogy már azt megszokhattuk Zsuzsikától. De volt az asztalon kalács, ásványvíz és közben megérkezett az étvágygerjesztő pálinka is. Abbamaradt a tánc, mindenki elfoglalta a helyét, jóízűen falatoztunk. Került az asztalra Egri Bikavér is, amivel megöntöztük a finom ebédet. Volt kávé is, illetve hozták az asszonyok a saját készítésű, finomabbnál finomabb süteményeket, tehát jól el voltunk látva.

Ebéd után megint a táncé volt a főszerep, de a barátkozás, ismerkedés sem szorult háttérbe. Előkerültek az unokák, dédunokák fényképei is. Nagy népszerűségnek örvendett a tombola, el is fogyott valamennyi.

A jól sikerült nap után, mikor már mindenki elbeszélgetett az új ismerősével, a táncosok pedig kellően elfáradtak egy kis erőt gyűjtve a hazatéréshez, kezdetét vette a búcsúzkodás, megköszönték a szép napot, a finom ételeket, a jó zenét, elköszöntek azzal, hogy máskor is eljövünk mert itt nagyon jól éreztük magunkat.

Balázs István

Szőregi Regélő, 2014. május