Az éves programnak megfelelően 2010 október 28.-án Karl Hubertné a Sárgarózsa Népdalkör titkára megszervezte a Szegedi Móra Ferenc Múzeumban kiállított TIBET KINCSEI-i című ismeretterjesztő szoborkiállítás megtekintését, valamint a Múzeum valamennyi tárlóját végignéztük.

Gyönyörködtünk a tibeti csodás nyolckarú, hatkarú négy és kétkarú szobrokban, melyek vallási eredetű motívumukat és népi szokásokat ábrázoltak.

Továbbá megcsodálhattuk Bálint Sándor Szegedi Néprajztudós ásatásainak és személyes gyűjtésének fennmaradt emlékeit Elbűvölt valamennyiünket a Szeged környéki népi használati eszközök a mindennapi élet megkönnyítését / olykor nem is olyan könnyű/az élet fennmaradásához, mindennapi szükségletek kielégítéséhez létfenntartási az életvitelhez nélkülözhetetlen élelmiszerek ruházati, és a mindennapi élet elemeinek megteremtése.

Láttunk olyan eszközöket is amit nem is ismertünk, de azt sem tudtuk mire használják, csak végül képekkel illusztrált és szöveggel kiegészített tájékoztatóból tudtuk meg hogy földművelő eszközről van szó. Olyan jó elszórakoztunk, hogy a tárlóvezető közölte velünk, hogy fejezzük be a látogatást mert záróra van, így hát mivel úgy is végignéztünk mindent elindultunk a ruhatár felé a kabátjainkért és befejeztük a művészetek palotájának látogatását, és elindultunk ki-ki a maga járműve felé amely közelebb vitt bennünket egy kellemes délutánt követően a lakásunkhoz Kellemesen szórakoztunk máskor is elmegyünk mint már annyiszor.

Balázs István