Az Egyesület Jubileumi Közgyűlésen ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját, 2019 november 08-án. Balázs István köszöntötte a megjelenteket és a meghívott vendégeket. Külön tisztelettel  üdvözölte Avramov András önkormányzati képviselő urat, valamint Szekeres Sándor Gábor urat a szőregi művelődési ház igazgatóját.

Ezt követően Balázs István felkérte Avramov András urat, hogy nyissa meg a jubileumi ünnepséget.

Balázs István röviden visszaemlékezett az elmúlt időszakra. Az egyesület 23 fővel alakult meg, de időközben voltak, akik kiváltak az egyesületből, voltak, akik egészségi állapotuk miatt nem tudták  látogatni rendezvényeinket, és voltak, akik elköltöztek az élők világából. Tőlük egy perces felállással és főhajtással búcsúztunk.

Jelenleg tizenöt fős létszámmal bír az egyesület, és ez a tizenöt fő az, akik eljárnak a közös összejövetelekre, a kirándulásokra, a fürdőzésekre, a dalos kirándulásokra baráti klubok rendezvényeire,   a művelődési ház rendezvényeire, kiállításainak megtekintésére, a közös halászlé főzésekre, a május elsejei majálisokra, a március 15-i ünnepségekre.

Az ismertető után minden tagnak megköszöntük az elmúlt 10 évben tett közösségi szolgálatát, tevékenységét, amit egy emléklappal és egy szál virággal köszöntünk meg. Ezt követően minden tagot  megjutalmazott Avramov András egy nagyon szép ajándékkal, majd Szekeres Sándor Gábor a Tömörkény István Művelődési Ház igazgatója adott át egy nagyon szép emléktárgyat a jubileumi év  alkalmából.

Köszönetünket fejeztük ki Benkéné Dr. Lavner Klára Úrhölgynek önzetlen, nagylelkű támogatásáért, melyet egy Hollóházi váza átadása keretében köszöntünk meg nagy tisztelettel.

Ezután a fehérasztal mellett folytattuk az ünneplést, ahol nagyon finom marhapörkölt volt a terítéken, és minden más, ami ilyenkor illik és hozzátartozik az ünnepléshez.

Még nótázásra is sor került a nagyon jó és bensőséges hangulatban, melyet elmélyült beszélgetések követtek, majd búcsúzkodások közepette fejeztük be az ünneplést.

További jó egészséget, sok szép és hasznos összejövetelt kívánva Balázs István a gyűlést berekesztette.

Balázs István
Szőregi Regélő, 2019. december