Szeretett falunk fiatal sárkányhajósai immár 6. nyara tartják megszállás alatt a Tisza vizét.

Ebben az évben a hagyományoktól eltérően nem a szeptemberi Halászlé Fesztivál keretein belüli versenyre neveztek be, hanem a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által megrendezett Sárkányhajó Bajnokság 4. fordulójára. Nemcsak az időpont, de a harctér helyszíne is megváltozott. Július 5-én ugyanis a Maty-ér pályáján csaptak össze az evezők.

Reggel 10-kor került sor a 2 x 200 m-es előfutamra, ahol az egyre erősebb csapatok nemcsak egymással, de a nagy horderejű széllel is szemben találták magukat. Csapatunk a Friss Sárkányok kategóriában indult, és az igen erős mezőnnyel lépést tartva továbbjutott a középdöntőbe.

A következő futamig volt egy kis szusszanásnyi idejük kipihenni az izgalmakat, lenyújtani a fáradt izmokat és átbeszélni az új stratégiát.

Az új rajtot ismét jól indították és fejfej mellett haladva, a hajóban gyönyörű szinkronmozgásban ismét kiváló időt futottak. Bejutottak a DÖNTŐBE!

Érezhető volt az izgatottság, hisz itt már a legjobbak mérték össze tudásukat, és mindenki egyet akart: GYŐZNI.

Egyszerűen pattanásig feszült a hangulat, az utolsó futamnál mind a nézők, mind a versenyzők érzékei előtt új dimenziók nyíltak meg. Éljenzések, tapsviharok korbácsolták fel újra a belső energiaforrásokat, felszabadítva a szükséges adrenalin adagokat.

Odaálltak az utolsó rajthoz. Evező a magasban, szem résnyire összehúzva, fül az indításra kiélezve. Koncentráltak. Cél a győzelem, de legalábbis a minél jobb helyezés. Akarták, hisz ezért edzettek, küzdöttek már hónapok óta, hogy megmutassák maguknak, hogy mit tudnak, mennyit fejlődtek.

Ekkor elhangzott végre a rajt! Az összes hajó szinte egyszerre lőtt ki, úgy hajtották magukat a csapattagok, mintha az életük múlt volna rajta. A szárazföldön tartózkodók ugyanolyan lelkesen szurkoltak és az egyes csapatkapitányok pedig a hajókkal együtt futottak a célig!

Dacoltak a széllel, dacoltak a fogyatkozó energiával és csak eveztek és eveztek. A hajók orra között centiméterek voltak csak, melyek másodpercenként változtatták a csapatok állását. Sárkányhajósaink pedig büszkén érték el a 6. helyezést. A futamidőt tekintve most is jobban teljesítettek, mint tavaly és ez az, ami arra buzdítja őket, hogy folytassák, amit szeretnek! Gratulálunk Nektek és sok sikert a következő bajnokságon!

Fotó: Szőregi Rákóczi SE Sárkányhajó Szakosztálya

Fotó: Szőregi Rákóczi SE Sárkányhajó Szakosztálya

A csapat tagjai: Bella Ádám, Fábri Roland, Gera Péter, Kovács Erika, Maróti Erika, Maróti Mónika, Matovics Dávid, Matovics Máté, Mohola Tamás, Ökrös Ádám, Ördög Anna, Ördög Bence, Ördögh Bernadett, Pál Endre, Polacsek Tamás, Sári Tóbiás, Sztuparity Enikő (dobos), Tamaskó Lilla, Zombori Adél. A csapat kormányosa és vízi edzője: Molnár Péter.

Ezúton is köszönjük a szőregi Elixír Gyógyszertárnak a Sárkányhajósaink anyagi támogatását, valamint Matovicsné Ildikónak a fáradhatatlan munkáját és szeretetét, amivel hozzájárul ő is a csapat sikereihez! Gratulálunk még egyszer!

Sági Gina

Borítókép: Fotó: Szőregi Rákóczi SE Sárkányhajó Szakosztálya