A hagyományokkal rendelkező és 2019. évben 100 éves jubileumát ünneplő Szőregi Rákóczi SE vezetősége november 25-én (a helyi Katalin napi búcsú napján) értékelte az éves munkát.

A Sípos Vendéglő színpompás Virágtermében jelen voltak a játékosok, a szurkolók és a közösség vezetői.

Volt mit értékelni Tóth István egyesületi elnök részéről, hisz a megyei I. osztályban szereplő labdarúgó csapat 25 szerzett pontjával az előkelő 6. helyen zárt, úgy hogy előtte 4 csapat is azonos teljesítményt ért el. Tavaszra további előrelépésre nyílik lehetőség.

A bajnokság két záró mérkőzése kiemelkedőnek tekintendő, hiszen győzött a csapat a listavezető otthonában Tiszaszigeten és a záróforduló 94. percében a helyi kötődésű Csikós József találatával 1-0 arányban a Szentesi Kinizsi ellen.

Zúgott a hajrá Rákóczi az elnöki értékelést követően. Jellemző, hogy együtt ünnepelt szüleivel a győztes találatot szerző játékos.

Szőregen mély gyökere van a labdarúgás kultúrájának. A játékosok köszönetet mondtak az egyesület vezetésének az anyagi és erkölcsi támogatásért.

Az év labdarúgója díjat a rendezvényen Papp Bence vette át. A szakmai munka értékelését követően a jelenlévők a múlt jeles eseményeit idézték, miközben elfogyasztották Lakatos Árpád korábbi elismert labdarúgó által készített fimon marhapörköltet.

Többen hangot adtak annak, hogy a csapat megérdemelne egy korszerű sportlétesítményt, melyre remélhetőleg az önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei  Igazgatósága támogatásával előbbutóbb sor kerül.

Szőregi Rákóczi SE
Szőregi Regélő, 2018.     december

Borítókép: Fotó: Szőregi Rákóczi SE