Kirándulni voltunk 2011. június 15-én a Mezőhegyesi Állami Ménes birtokon.

Az Újszegedi állomásról indultunk reggel 7 óra 48-kor és fél 10-re már oda is értünk. Az előre megbeszélt látogatási időpont 11 óra volt. A korai érkezés miatt az útba eső cukrászdába megálltunk egy-egy fagylaltra, majd a közeli parkban nézelődtünk, meglátogattuk a Görögkeleti Római Katolikus Templomot és az 1914-1918-as hősi emlékművet.

Lassan odaértünk a ménesbirtokra. Három fő épülete van, az elsőt lakásokként használják, a középsőt a ménes birtok használja, a harmadik pedig „NONIUSS” elnevezésű szálloda. Nekünk ide kellett menni, itt kaptunk idegenvezetőt, aki elmondta a ménesbirtok történetét, ismertette és megmutatta az állatokat, fajta szerint. Ezután a „KOCSIMUZEUMBAN” néztük meg a kiállított lovas kocsikat, hintókat és szánokat.

A 192 éves platánfa alatt

Csoportos képet készítettünk a 192 éves platánfa alatt, aminek magassága 32 méter és legalább ennyi a lomb körmérete is. Ezzel látogatásunk véget  ért. Egy másik útvonalon indultunk vissza az állomásra, útba ejtve a „gyönyörű” Polgármesteri Hivatal épületét, és a régi „Tiszti kaszinó”-t, valamint egy kiskocsmát, ahol egy-egy sört, mások üdítőt fogyasztottak. Az állomáshoz érve, nem sok várakozás után indult a vonatunk és 15 órakor Szőregen voltunk.

Mindenki nagyon jól érezte magát, szép volt, megérte elmenni.

Molnár János, Szőregi Regélő, 2011. október