Pogácsafesztivál

A Szőregi Nyugdíjas Egyesület meghívást kapott 2015. október 4-én 13.00 órára a Szentmihályi Nyugdíjas Klubtól, a pogácsafesztiválra. A részvételi létszámot 8 főben határozták meg. Az autóbusz gyorsan Mihálytelekre érkezett, és a művelődési házban Kónya Imréné Erzsike fogadott bennünket és az üdvözlés után pálinkával kínált, majd az asztalunkhoz kísért. Következett a megjelent klubok felsorolása és köszöntése, majd a zene és a tánc, a pogácsafesztivál győztesének kihirdetése. Jó volt, megérte elmenni, mi jól éreztük magunkat. Részt vett: Szőnyi Jánosné, Hodács Károly, Molnár Ferencné, Annus Istvánné, Szűcs Tibor, Kollár Aranka, Sajó Dánielné és Novák Antal.

 

Szüreti bál

2015. október 15-én 16.00 órakor a Szőregi Nyugdíjas Egyesület szüreti bálat rendezett, melyre meghívta a Szegedi L.É.T. Nyugdíjas Egyesületet és az Újszentiváni Nyugdíjas Egyesületet. Nagy volt a készülődés, ment a terem díszítése, a szőlő, alma, körte, virághagyma, dísztök felkötése. Elindult a zene, megérkeztek a vendégek, akiket szokás szerint pálinkával kínáltunk és a helyükre kísértük. Szőnyi Jánosné elnök köszöntötte a vendégeket és a tagságot, elmondta, hogy mi lesz a vacsora, majd átadta a szót Molnár Jánosnak, aki elmondta, hogy az elnökcserét a bíróságon hivatalosan bejegyezték, ebből az alkalomból a volt vezetőknek egy-egy bőrkötéses
„emlékkönyvet” adott át. Egy példányt pedig Ágó Rita művelődési ház igazgatónak adott azzal a céllal, hogy raktárukban őrizzék meg az utókor számára. Ezután következett a zene, a vacsora és a tánc. Úgy érzem mindenki jó érezte magát, a meghívottak elindultak haza, mi rendet raktunk magunk után és haza indultunk. Részt vett 75 fő.

Molnár János
Szőregi Regélő, 2015. november