2020. március hó 10. napját követően a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel a Szőregi Idősekért Alapítvány három hónapig nem tudta megtartani a szokásos havi rendezvényét. A veszélyhelyzet feloldása után azonban a közösség tagjai már nagyon várták, szinte sürgették a mielőbbi találkozást. Meghallva a kollektív kívánságot az Alapítvány Kuratóriuma Bálint János vezetésével 2020. július hó 14. napján rendkívüli évközi találkozót tartott. A rendezvényre Sípos István meghívására a Sípos Vadászházban került sor, ahol a hosszú hónapok bezártsága után megkönnyebbülve, a viszontlátás nagy-nagy örömével üdvözölték egymást a megjelentek. A felszabadultság érzését a házigazda által biztosított jó erős házi pálinka és a Bakosné Szélpál Ilona által készített körömpörkölt illata csak tovább fokozta.

Az összejövetelre szép számmal gyűltünk össze és meghívott vendégként tiszteletét tette Dr. Berkesi Ottó leköszönt és Avramov András jelenlegi önkormányzati képviselő is.

Bálint János köszöntő beszédét követően átbeszéltük a következő félév programját. Egyezségre jutottunk abban, hogy szeptemberben a Füvészkertet, november pedig a felújított Zsinagógát tekintjük meg, míg október és december hónapokban zenés összejövetelt tartunk. Reményeink szerint az erre az évre betervezett programok megvalósulását semmi sem fogja megakadályozni.

Az Icuka által krumplival és nokedlivel – ami külön kérésre el is maradhatott – készített körömpörkölt fenséges volt. Mindenki jóízűen szopogatta a cupákos csontokat, illetve a tíz ujját. Az estebéd oly annyira jól sikerült, hogy a 20 kg húsos alapanyagból a tálak alján még csontocska sem maradt.

A környezet és a kitűnő vendéglátás igazán méltó alapot biztosított az újbóli találkozás örömére, az összetartozás erősítésére, az elmúlt hónapok félelmeinek elfeledésére.

Köszönet érte Sípos Istvánnak és Bakosné Szélpál Ilonának!

Zilahyné dr. Veres Anna
Szőregi Regélő, 2020. október

Borítókép: Fotó: Szőregi Idősekért Alapítvány