„Csillog-villog a világ,
S ablakon a jégvirág;
A fák ágán dér-levél,
Havat hoz az esti szél.”
(Devecsery László: Itt a tél)

A Szőregi Faluházban 2017. november 14-én 14.00 órakor a Szőregi Idősekért Alapítvány meghívására lassan, csendesen gyülekeztek a télköszöntő mulatságra meghívott idősödő emberek. Szokatlan volt a korai kezdés számukra, mivel korábban mindig egy órával később kezdődtek a rendezvények . Az összejövetel apropója azonban a téli hónapokban mindenféleképpen indokolja a korábbi kezdést, hiszen a hideg, csúszós, sötét napokon mindenki hamarabb vágyik hazaérni otthonába.

A várakozás varázsát, a beszélgetések meghittségét szívet melengető zenéjével Igaz János biztosította. Most is bebizonyosodott, hogy a szokás hatalma nagy úr, a résztvevők három óráig folyamatosan érkeztek.

A jelenlévőket Bálint János kuratóriumi elnök köszöntötte. A zeneszó mellett folytatott beszélgetéseket, viccelődéseket az estebéd elfogyasztása szakította meg. A fenséges marhapörköltet Négyökrűné Piroska segédletével Kátai István készítette.

A már hagyománnyá váló tombolahúzás izgalmai zárták a délutánt. Ennek megvalósulását a szervezőknek, a közreműködőknek köszönjük.

Ezúton is felhívjuk a megjelenni vágyók figyelmét, hogy a karácsonyi ünnepségünkre is egy órával hamarabb, 14.00 órakor kerül sor (december 12-én). Az időjárás idáig kegyes volt hozzánk, azonban Devecsery László fent említett sorainak aktuálissá válásával a tél beköszönte fokozott óvatosságot, odafi gyelést igényel mindenki részéről.

A rendezvény megtartásához Szeged Megyei Jogú Város az Idősügyi Alapon nyert támogatással járult hozzá.

Zilahyné dr. Veres Anna

Borítókép: Fotó: Szőregi Idősekért Alapítvány