Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az IDŐSEK VILÁGNAPJÁVÁ. Ebből az alkalomból a Szőregi Idősek Alapítvány aktivistái 2019. október hó 8. napján a Szőregi Faluházban a „szép korúak” részére meghitt ünnepséget szerveztek, melyet a Szeged Megyei Jogú Város az Idősügyi Alapból támogatott.

Bálint János kuratóriumi elnök emlékeztetett az öregek szeretetének, tiszteletének fontosságára. Egyúttal ismertette az önkormányzati pályázat eredményét, s szavazásra bocsátotta a kirándulás úti célját és időpontját. Továbbá tolmácsolta a Tömörkény István Művelődési Házban tartandó Idősek Világnapja rendezvényre szóló meghívást.

Az ünnepi hangulatot a jelenlévők átérezték, átvették és a délután folyamán a foltos, ráncos, öreg kezek csak meséltek és meséltek. Mindenki örült, hogy jelen lehet és élvezheti a többiek társaságát.

A pompás vacsorát – az állandó segítők fáradhatatlan közreműködésével – most is Kátai István készítette.

A résztvevők közül többen megjelentek a Művelődési Házban az Idősek Világnapja alkalmából tartott rendezvényen is, ahol a szívélyes vendéglátás mellett világszínvonalú műsort tekinthettek meg. Így a megjelentek egy életre szóló feledhetetlen élményt is szerezhettek.

Mind a két nap bizonyítéka volt a Szőregi Idősek mélyen gyökerező és a mai napig meglévő erős összetartásának.

A szervezőknek, a közreműködőknek köszönet a boldog pillanatokért.

Az alapítvány kuratóriumának tagjai ezúton is szeretetben és egészségben töltött hosszú békés éveket kívánnak Szőreg valamennyi idős lakosának.

Zilahyné dr. Veres Anna
Szőregi Regélő, 2019. november