A Szőregi Idősekért Alapítvány 2019. december 10.-én délután meghitt Karácsonyi Ünnepséget rendezett a Szőregi Faluházban az életük delén túljutott emberek részére. A rendkívül családias  közösségi  rendezvényre szép számmal, 35-en gyűltünk össze. Mindenki nagy örömére a Szőregi Nyugdíjas Egyesület tagjai mellett tiszteletét tette Sipos István is az összejövetelre.

Bálint János kuratóriumi elnök a köszöntő mondataiban emlékeztette a jelen lévőket, hogy már hét éve járnak össze. A kis közösség tagjai számon tartják egymást, odafigyelnek a másik örömére, bánatára. Sajnos sokan nem lehetnek már közöttünk, de valamennyien örökre tovább élnek bennünk.

Sajtos Tamás vezetésével az Azték Színház előadói örökzöldek előadásával szórakoztatták a jelenlévőket. Jónás Anna csodálatos éneklése, Horváth István, Sajtos Tamás Hacsek és Sajó tréfái rendkívül vidám perceket okoztak közönségüknek, melyet ezúton is köszönünk

Ezután az alapítvány aktivistái ízletes magyaros étellel, sült kolbásszal és hurkával vendégelték meg a jelenlévőket és a színház előadóit. A forralt bor és tea elfogyasztása még tovább emelte a délután igazán jó hangulatát. Az emlékek felidézését, a folyamatos tréfálkozást követően a meglepetésekkel záruló rendhagyó tombola izgalmai fokozták a kedélyeket. A nap csúcspontját az  jelentette, amikor a megjelentek meghívást kaptak egy héttel későbbi rendezvényre is.

A Karácsonyi Ünnepség megkoronázása

A 2019. december hó 17. napján a Karácsonyi Ünnepség résztvevői ismételten találkoztak, ahol a Szőregi Idősekért Alapítvány által megpályázott és megnyert önkormányzati támogatás  segítségével a Selmeczki Cukrászdában szabadon választott süteményt és italt fogyaszthattak. A találkozás rendkívül meghittre sikeredett, mindenki örömmel mesélte el az elmúlt hét történéseit, a  Karácsony várakozásának örömteli pillanatait. A felszolgált sós, édes, és diétás sütemények rendkívül mértékben ízlettek mindenkinek, így repetázásra is sor kerülhetett.

Fotó: Szőregi Idősekért Alapítvány

A megjelentek már elérzékenyült hangulatban, békés, boldog újesztendőt kívánva köszöntek el egymástól.

A fenti két nap az összetartás, az összefogás erejéről és fontosságáról szólt, mely méltó indítása volt a szeretet ünnepének.

Mindennek megélhetését kiemelten köszönjük Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatnak.

Továbbá köszönjük a Selmeczki Cukrászdának, amely a Karácsonyi Ünnepség alkalmával is, és év során többször is feledhetetlen ízeivel emlékezetessé tették a rendezvényeinket.

Köszönjük összejöveteleinket minden adományozónak, előadónak, szervezőnek és résztvevőnek.

Ezúton is békés karácsonyt, egészségben gazdag boldog Új Esztendőt kívánunk!

Zilahyné dr. Veres Anna
Szőregi Regélő, 2020. január

Borítókép: Fotó: Szőregi Idősekért Alapítvány