A farsang a vízkereszttől húshagyókeddig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak. Ez idén kivételesen hosszúra nyúlik, hiszen január 6.-tól március hó 6. napjáig tart. Maga a farsang szó német eredetű: a „faseln” jelentése fecsegni.

A Szőregi Idősekért Alapítvány aktivistái a Szőregi Faluházban 2019. február 12.-én délután farsangi rendezvényt szerveztek a megjelentek részére. A farsang szó eredetéhez híven a rendezők most nem táncos mulatságot rendeztek, hanem lehetővé tették a megjelentek részére, hogy egymással jóízűen csevegjenek, fecsegjenek. A tavaszvárásra hangolódást Bálint János Kuratóriumi Elnök tréfás köszöntése mellett még az időjárás, a verőfényes napsugárzás is elősegítette. A Művelődési Ház vezetője – Szekeres Sándor Gábor – részletes tájékoztatást adott a következő hónapok kulturális programjairól.

Farsangi hiedelem, hogy aki fánkot fogyaszt ebben az időszakban, annak a vihar nem rongálja meg a házát. A népi tradíciót követve az aktivisták most is kisütötték és felszolgálták az ínycsiklandozó, aranyszínű fánkokat. A tészta összedolgozása, megdagasztása Négyökrű Imréné Piroska áldozatos és fáradtságos munkájának volt köszönhető. A töltetlen, kívánság szerint porcukorral meghintett, lekvározott fánkokból mindenkinek jutott bőségesen. Aki akarta, degeszre ehette magát és még a családtagjainak is csomagoltathatott.

A szőregi időseknek rendezett vidám fecsegés a tombolahúzás izgalmaival zárult.

Köszönet a felejthetetlen napért!

Legközelebb 2019. március 12.-én 15:00-kor találkozunk, melyre ezúton is mindenkit szeretettel várunk.

Zilahyné dr. Veres Anna
Szőregi Regélő, 2019. március

Borítókép: Szőregi Idősekért Alapítvány