A Szőregi Idősekért Alapítvány április 11-én ismét meghívta a település idős lakóit a Húsvét és a rendhagyó férfinap megünneplésére.

A vendégeket a kuratórium elnöke köszöntötte. A férfinap célja elsősorban a fiúk, férfiak egészségére és a nemek egyenlőségére való figyelemfelhívás, mindezekre azonban nem csak ezen a napon kell odafigyelnünk. A gyermekeknek, családnak, társadalomnak hosszú életű, kiegyensúlyozott apákra van szüksége, a nőnek pedig olyan társra, akivel életük végéig egymás mellett állhatnak. A férfiak munkája, szeretete, az apák jelenléte akkor is nagyon fontos, ha ritkán beszélünk róla. Ha nem tesszük meg rendszeresen, ezen a napon köszönjük meg a számunkra kedves férfiaknak az egész évben velünk együtt, értünk végzett kitartó munkájukat, áldozatukat, jelenlétüket, őszinteségüket, tisztességüket, s nem utolsósorban az irántunk való szeretetüket.

Ezt követően az alapítvány hölgy tagjai egy-egy golyóstollal ajándékozták meg a férfi résztvevőket, a férfiak pedig színes locsolkodó verseket adtak elő, melyet nagy nevetés fogadott.

Ezután az aktivisták húsvétra jellemző finomságokat tálaltak fel, majd desszertnek palacsinta halmokat kínáltak. Az összejövetelt tombola zárta.

Mindenki jól érezte magát ezen a délutánon. Legközelebb május 9-én, kedden 15.00 órakor találkozunk Anyák Napja alkalmából, melyre mindenkit szeretettel várunk.

Becsey Mária

Borítókép: Fotó: Szőregi Idősekért Alapítvány