A Szőregi Idősekért Alapítvány április 9-én ismét meghívta a település idős lakóit a Húsvét és a rendhagyó férfi nap megünneplésére.

A vendégeket a kuratórium elnöke köszöntötte. A férfi nap célja elsősorban a fiúk, férfiak egészségére és a nemek egyenlőségére való figyelemfelhívás, mindezekre azonban nem csak ezen a napon kell odafigyelnünk. A gyermekeknek, családnak, társadalomnak hosszú életű, kiegyensúlyozott apákra van szüksége, a nőnek pedig olyan társra, akivel életük végéig egymás mellett állhatnak. A férfiak munkája, szeretete, az apák jelenléte akkor is nagyon fontos, ha ritkán beszélünk róla. Ha nem tesszük meg rendszeresen, ezen a napon köszönjük meg a számunkra kedves férfiaknak az  egész évben velünk együtt, értünk végzett kitartó munkájukat, áldozatukat, jelenlétüket, őszinteségüket, tisztességüket, s nem utolsósorban az irántunk való szeretetüket.

Ezt követően az alapítvány hölgy tagjai egy-egy palack finom borral ajándékozták meg a férfi résztvevőket, a férfiak pedig színes locsolkodó verseket adtak elő, melyet nagy nevetés fogadott.

Ezután az aktivisták húsvétra jellemző finomságokat tálaltak fel, majd desszertnek az aktivisták által készített házi süteményeket kínáltak. Az összejövetelt tombola zárta.  Mindenki jól érezte magát ezen a délutánon.

Legközelebb május 14-én kedden 15 órakor találkozunk Anyák Napja alkalmából, melyre mindenkit szeretettel várunk.

Kérünk mindenkit, hogy jövedelemadója 1%-val támogassa alapítványunk sikeres működését (adószám:18284081-1-06).

Becsey Mária
Szőregi Regélő, 2019. május