A Szőregi Idősekért Alapítvány őszi évadnyitó rendezvényét 2020. szeptember 8-án délután tartotta. A gyülekezés 14 óra 45 perckor volt a Szegedi Füvészkert kapujában. A találkozót már mindenki nagyon várta, azonban a szeptemberi kánikulában csak lassan gyűltek az idősödő emberek. Sajnos a meleg mellett a koronavírus ismételt emelkedése is többeket otthonmaradásra késztetett. A részt vevők száma fokozatosan nőtt, a viszontlátás öröme is egyre nagyobb volt.

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje 17 hektáros területen több mint 5000 növényfajnak és fajtának nyújt otthont. Az egzotikus és hazai kultúrnövények gyűjteményét az ősz színpompás színeiben csodálhattuk meg. A hatalmas üvegházban az 50 évesnél is idősebb növények mellett a lepkekert folyamatosan röpködő kislakóiban is gyönyörködhettünk. A fáradalmakat szikrázó napsütésben pálmák között ülve pihenhettük ki és így egzotikus környezetben beszélhettük meg a látottakat, az elmúlt hónapok történéseit.

Ezt követően a Selmeczki Cukrászdába vezetett az utunk, ahol a szemet gyönyörködtető kínálatból mindenki kedvére választhatott. Az édesség elfogyasztása méltó lezárása volt a napnak.

Köszönet érte Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának, aki a rendezvényt támogatta.

Zilahyné dr. Veres Anna
Szőregi Regélő, 2020. október