„Esztendő borul esztendőre,
Az új az ót eltemeti.
Ki búsul ezen? Csak a dőre,
A bölcs mindezt csak neveti.”

(Benedek Elek)

2018. január 9-én délután a Szőregi Idősekért Alapítvány által szervezett rendezvényre az óév eltemetésére, az újév köszöntésére gyűltek össze a Szőregi Faluházban az idősödő emberek. Mindannyian a bánat elfeledésével, a jövőbe vetett hittel és reménnyel, de ugyanakkor az új iránti kíváncsisággal üdvözölték a többieket.

Fotó: Szőregi Idősekért Alapítvány

A jókedv megteremtéséhez, fenntartásához a zenei hátteret örömteli játékával most is Igaz János biztosította. Saci és Imre viccelődéseikkel, táncukkal folyamatosan szórakoztatták magukat és a többieket. A hangulat felelőssé vált pároshoz Józsi is csatlakozott, aki erőteljes éneklésével közös danolászásra késztette a jelen lévőket. A „Szeressük egymást gyerekek” c. dalt már egymás kezét fogva mindenki boldogan énekelte.

Bálint János kuratóriumi elnök derűs köszöntő szavait követően nemcsak a szellem, hanem a test is jóllakhatott, mivel Kátai István és Kátainé Erzsike az általuk készített rendkívül ízletes kocsonyával lepték meg a részt vevőket.

Az estebéd elfogyasztása után a tombolahúzás izgalmaival zárult e jókedvű, hangulatos délután, melyet minden közreműködőnek ezúton is köszönünk.

A Kuratórium Elnöksége a továbbiakban is mindenkinek egészséget, bőséget és derűt kíván!

Legközelebb február 13-án 14.00 órakor a farsangi összejövetelen találkozunk a Faluházban.

Zilahyné dr. Veres Anna
Szőregi Regélő, 2018. február

Borítókép: Fotó: Szőregi Idősekért Alapítvány