Az idei esztendőben is megrendezésre került Szőregen a Szegedi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesített Szociális Intézményének V. sz. Gondozási Központ Idősek Klubjában (Szerb u. 54.) az anyák napi ünnepség május 25-én. Már több esztendeje hagyománya van annak, hogy az anyákról megemlékeznek az Idősek Klubjában. A mintegy közel 50 fő ünneplőt a klub vezetője Zsiga István köszöntötte, aki egyben be is mutatkozott az időseknek, mivel ő új vezetője a klubnak. Köszöntője bevezetéseként Dr. Ványai Éva főigazgató-asszony üdvözletét és jókívánságát adta át az időseknek. Köszöntötte továbbá a helyi önkormányzati képviselő urat, Rózsavölgyi Józsefet is, aki jelenlétével megtisztelte a közönséget. A képviselő úr is köszöntötte az ünneplőket, valamint egy – egy cserepes virágot nyújtott át a jelenlévőknek. A részönkormányzat személyzete is jelen volt az ünnepségen, Forrás Sándorné és Kis Jakabné személyében.

Az ünnepi műsort színesebbé tette a helyi Kossuth Lajos Általános Iskola 2. osztályának műsora. A gyermekek a műsorukat követően egy – egy szál virágot nyújtottak át az időseknek, amiket Ők hoztak  ajándékul. Az ünnepségre a gyermekeket felkészítette Nacsa Tamás és Nagyné Katika pedagógus. E helyen is köszönjük a magas színvonalú műsorukat!

A gyermekek után a Classicon Kulturális Tánc és Sport Egyesület táncosai kápráztatták el a jelenlévő közönséget, melynek tagjai Páncsics Dorina, Páncsics Nikolett és Berta Péter versenytáncosok voltak. Előadásukban latin amerikai táncokat, zumba-mixet és mazsorett számokat mutattak be. Nekik is köszönjük a felejthetetlen élményt nyújtó előadásukat.
Késő délután a megterített  asztalokra került felszolgálásra a Nagyné Erzsike által elkészített finom sült és a résztvevők által sütött sütemény. Nagyné Erzsikének köszönet a finom sültekért, kívánjuk számára, hogy még sok éven át legyen aktív segítőnk!

Délutánból estére az összejövetelt Igaz János szintetizátorral kísért népdalos zárta, aki sok-sok népdalt, sanzont és a régi idők slágereit énekelte az egybegyűltekkel. Az est folyamán a fürgébbek táncra is perdültek.
Az ünnepi vacsora után hazaindulásaik során az Idősek Klubja dolgozóitól vehettek át egy – egy szép rózsaszálat az ünnepeltek. A gyönyörű rózsákat Tóth László virágkertész ajánlotta fel térítésmentesen. Köszönjük e helyen is Tóth László úrnak, hogy ünnepségünkhöz rózsáival hozzájárult.

Ünnepségünk nem lett volna teljes, ha az alábbi adományozók nem járultak volna hozzá: Kátai Istvánné „Régi bolt az Újvilágban” és Baráth Györgyné virágkötő.

Idősek Klubja Szőreg