Szeged város bölcsödéi TÁMOPos pályázatot nyertek egészségmegőrzés témakörben, amely  több alkalommal rendezett programsorozatból állt. Ennek célja, hogy mi, kisgyermeknevelők, a szülők és gyermekeik is még tudatosabban odafigyeljenek egészségük megőrzésére.

Fotó: Szőregi Bölcsöde

Fotó: Szőregi Bölcsöde

Intézményünk meghívást kapott a Gyík utcai bölcsődében rendezett vetélkedőre március 28-án. Az enyhe időnek köszönhetően a vetélkedőt az udvaron rendezték meg. Lelkes kis csapatunk, (amelynek tagjai: bölcsődénkbe járó gyermekek és az őket kísérő szülők, és a nevelők) derekasan helyt álltak a különböző feladatok elvégzésében. Voltak mozgásos feladatok (amelyek az adott korosztály számára igen fontosak egészséges fejlődésük érdekében), szelektív hulladékgyűjtés, amelyet játékos formában kellett megoldani és felkeltette a gyermekek érdeklődését.

Legvégül a szülők számára az egészséges életmóddal kapcsolatos tesztet kellett kitölteni, amelyben csapatunk szülei kimagasló eredményt értek el. Helyezést nem értünk el, de az aktív részvételnek köszönhetően labdákat kaptunk ajándékba, amire mindig szüksége van gyermekeinknek játéktevékenységük során. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani: Szaszkó-Horesnyi Zénó, Kéri Karina, Kakuk Nóra és Palotás Dominik családjának ezért az élményekben gazdag délutánért.

Bölcsődénk ablakait színes virágok díszítik Batki Péter és felesége, Piroska jóvoltából. Köszönjük!

Június 6-án délután családi napot szervezünk bölcsődénk udvarába. A tavalyi élményekben gazdag program reméljük, az idén is megismétlődik. Lesz arcfestés, kézműves tevékenységek, állatsimogatás, közös játék, büfé, amely az idén is az egészséges táplálkozásra fektet hangsúlyt.

Sok szeretettel várjuk jelenlegi, régi és leendő bölcsődéseink családtagjait egy felejthetetlen közös programra.

Szőregi bölcsőde dolgozói

Szőregi Regélő, 2014. május

Borítókép: Fotó: Szőregi Bölcsöde