2016. november 19-én rendeztük meg a X. Szőregi Egészségügyi Szűrőnapot. Idén is olyan egészségügyi területeken szerveztünk szakorvosi szűrővizsgálatokat, amelyek esetében kiemelten fontos a rendszeres, éves szintű ellenőrzés, hiszen az időben történő felismerés és beavatkozás jelentősen befolyásolja a gyógyulási folyamatot.

Örömmel töltött el bennünket, hogy az orvosi vizsgálatokon igen sokan jelentek meg bizonyítva, hogy a településen élőkben egyre nő az egészségük iránti felelősség érzet. A szűrővizsgálatokon  összesen 284 orvos-beteg találkozás történt – ez a szám az előző rendezvényeknek megfelelően alakult. Ebből bőrgyógyászaton 68, ortopédián 41, urológián 48, PSA mérésen 41, nőgyógyászaton 47, szemészeten 38, vérnyomás- és vércukormérésen 42 fő vett részt.

Eredményesnek ítéljük a preventív céllal tartott vizsgálatokat. Örülünk, hogy idén urológiai vizsgálaton ilyen sokan voltak, és annak is, hogy sok olyan szőregi lakos részt vett a szűréseken,  akik nem tartoznak a szőregi háziorvosi körzetekhez.

Köszönetet szeretnénk mondani a szakorvosoknak, Dr. Szántó Gergely és Dr. Csergő Tibor háziorvosoknak, illetve Balla Irén, Kocsis Beatrix, Molnár Katalin asszisztenseknek, akik szervező munkájukkal lehetővé tették a vizsgálatok zökkenőmentes és szakszerű lebonyolítását.

Köszönetet szeretnénk mondani mindazoknak, akik adományuk és adójuk 1%-nak felajánlásával hozzájárultak az anyagiak biztosításához.

A rendezvény összköltsége 345.000 Ft volt. A jövőbeni sikeres megrendezés érdekében továbbra is köszönettel várjuk támogatásukat!

Adószámunk:19085768-1-06
Számlaszámunk: 57400011-10105515

Fogas László
Szőregért Alapítvány elnöke