2014. november 15-én rendeztük meg a VIII. Szőregi Egészség Napot. Idén is olyan egészségügyi területeken szerveztünk szakorvosi szűrővizsgálatokat, amelyek esetében kiemelten fontos a rendszeres, éves szintű ellenőrzés, hiszen az időben történő felismerés és beavatkozás jelentősen befolyásolja a gyógyulási folyamatot.

Örömmel töltött el bennünket, hogy az orvosi vizsgálatokon igen sokan jelentek meg, bizonyítva, hogy a településen élőkben egyre nő az egészségük iránti felelősségérzet.

A szűrő vizsgálatokon összesen 290 orvos-beteg találkozás történt (ez a szám az előző rendezvényeknek megfelelően alakult). Ebből bőrgyógyászaton 70, reumatológián 36, urológián 34, PSA mérésen 21, nőgyógyászaton 40, szemészeten 42, vérnyomás és vércukormérésen 48 fő vett részt.

Köszönetet szeretnénk mondani a szakorvosoknak, a háziorvosoknak: dr. Csergő Tibornak és dr. Szántó Gergelynek, illetve mindazon helyi dolgozóknak: Balla Irén, Molnár Katalin és Sebők Éva asszisztenseknek, akik szervező munkájukkal lehetővé tették a vizsgálatok zökkenőmentes, és szakszerű lebonyolítását.

A rendezvény összköltsége 250 000 Ft volt, melyet a Szőregért Alapítvány biztosított.

Összességében eredményesnek ítéljük a preventív céllal tartott vizsgálatokat.

Köszönetet szeretnénk mondani mindazoknak, akik adományuk és adójuk 1%-nak felajánlásával hozzájárultak az anyagiak biztosításához. A jövőbeni sikeres megrendezés érdekében továbbra is köszönettel várjuk támogatásukat.

Adószámunk:19085768-1-06
Számlaszámunk: 57400011-10105515

Fogas László
Szőregért Alapítvány Elnöke

Borítókép: Fotó: Szőregért Alapítvány