Virágbontó szép májusunk első, s az óvodásoknak talán legfontosabb ünneppel kezdődött: az anyák napjával. Az édesanyákat köszöntötte minden gyermek kedves kis műsorral, szép virággal. A kiscsoportosoknak ez egyben az évzáró műsoruk is volt, számukra a felhőtlen játék napjai következtek.

Meghitt pillanatokhoz széppé varázsolni udvarunkat segített a Kocsis Flóra Kft. Ajándék egynyári virágpalántákkal és Molnár Norbert családja szép virágokkal. Köszönjük szépen.

Anyák napjához kapcsolódva történt a Szegedi Alkotók Köre által kiírt rajzpályázat eredményhirdetése. A Ma én mesélek neked c. verseny győztesei: Deák Levente, Papp Zsófia, Mucsi Mária, második helyezettek: Lázár Nelli, Gábor Csenge, Kőrösi Stella, harmadik helyezettek: Tóth Viktória, Balog Amina, Lovászi Alexandra. Külön díjban részesült Rácz Komlósi Zénó. Gratulálunk szép eredményükhöz.

Örömünkre szolgált az OVI Igazgatóság Által hirdetett Ügyes manók című tehetséggondozó fesztivál eredménye is. Gábor Csenge és Dudás Dorottya 3. helyezést értek el saját életkori kategóriájukban. 16-án egész napos kirándulásra mentünk Mártélyra, amelyen kicsik, nagyok egyaránt részt vettek. Felfedeztük az erdei iskolát, ahol változatos programmal vártak bennünket. Ismerkedtünk az anyaggal, szebbnél szebb alkotások készültek szabadon engedve a kreativitást, képzeletet. Nagy élménnyel ültük meg sorban a lovat, majd simogattuk, etetgettük, mikor elfáradt. Sétánk során ismerkedtünk az ártér növény- és állatvilágával, a horgászokkal, majd vidáman vettük birtokba a szépen faragott játszóteret.

Május végén virágba öltöztettük óvodánkat. Elérkezett az idő a nagyok búcsúzására. A középsősök vidám zenés műsorral kedveskedtek a nagyoknak, akik vásári jelenettel lepték meg a vendégeket. Majd elérkezett a várt pillanat: virágtól roskadozva, feltarisznyázva búcsúztak a nagyok a vidám 3-4 évet nyújtó óvodától. Gyermeknapi programként járt nálunk a Vándorszínház, Micimackó és barátai vidám műsorával. Ezen kívül mindhárom csoport tervezett külön programot a Kövér Béla Bábszínházba és
más gyermekprogramra.

Ebben a hónapban is sok segítséget kaptunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni Szendrei Jánosnak, hogy az utcán nyírta a füvet. Ballai Katalinnak, aki új fűnyírógépet ajándékozott óvodánknak. Farkas Zoltánnak, aki a mosdóinkat, WC-ket javította meg. Megérkeztek a Katica csoport új fektető ágyai és a tárolószekrény, melyet a jótékonysági bálunk bevételéből tudtunk megvenni. Elkészültek az új székek is, melyeket Vass M. Angéla családja segítségével készítettünk el.

Köszönjük az összes szülő, támogató, egész éves segítségét, és ezúton is kellemes nyarat, jó időtöltést kívánunk!

Szőregélő, 2007. június