Változatos és tevékeny időszak van mögöttünk. A Füvész kert számunkra Föld napi programot szervezett, ahová szülők vállalták autókkal az utaztatást. Köszönjük a segítséget! A különböző állomásokon végighaladva a feladatok megoldása közben bővültek a környezet és természetvédelemmel kapcsolatos ismereteink.

Május első heteiben nagy szeretettel készítettük az ajándékokat. Tanultuk a verseket, dalokat, hogy megörvendeztessük Anyák napi ünnepségen az édesanyák és nagymamák szerető szívét.

Nagyon szórakoztató, gyermekközpontú zenés színházi előadáson vettünk részt a kultúrház szervezésében. A színészek bevonták a gyermekeket kis humoros feladatokba, egyszerű, általuk is ismert dalokkal táncos mozgásba. Másnap a Truffaldínó Bábszínház Az elrabolt kiskacsa című zenés interaktív bábjátéka szórakoztatott bennünket.

Egész napos kirándulásunkat a Budapesti Állatkertbe szerveztük. Az utazást úgy szerveztük, hogy a gyermekek kipróbálhassanak minél több közlekedési eszközt. A vasút állomással ismerkedhettek a vonatra várakozás közben. Lelkesen figyeltük az ablak mellett elsuhanó tájakat és jó ízűen ettük a „hazait” a csomagokból, ahogy igazi utazókhoz illő. Budapesten odafelé metróval és villamossal visszafelé trolival közlekedtünk.

A állatkertben kis térképészekre bíztuk az útvonalkeresést, ami nagy örömöt jelentett számukra és felelősséget. Ennek ellenére eltévedtünk néha. Sorra jártuk a különféle kontinenseken élő állatokat, közben figyeltük mozgásukat, megbeszéltük életmódjukat, táplálkozásukat. Bementünk és test közelbe kerülhettünk az állatsimogatóban a kedves kicsi kecskékkel. Mind három csoport valami különlegességgel találkozott felfedező útjuk során. A  nagyok az elefántidomítást látták.

A középső csoportosok óriáskígyót simogathattak legyőzve félelmeiket és előítéleteiket. A kicsiknek épp a fóka bemutatóra sikerült odaérniük.

Később a sok élmény tükröződött rajzaikban, beszélgetéseikben, játékukban. Állatkertet építettünk, rajzoltunk, gyurmáztunk, festettünk, képes könyveket nézegettünk Az elkészült alkotásokból majd gyermeknapi kiállítást szervezünk.

A középső csoportosok egy vidám délelőttöt töltöttek el a Kókai család vendégszeretetében, amit hamarosan megismételünk.

A Nefelejcs alapítvány megelőzve a gyermeknapot vidám délelőtti programmal kedveskedett nekünk. Táncházzal a népi kultúrát közvetítette felénk és arcfestéssel a vidámságát fokozta a mese szereplőkké varázsolt gyermekseregnek.

Szőregi Regélő, 2012. június