Nyár elején nagy izgalommal vártuk a ballagást, no meg a jó időt is hisz minden nap esett az eső. Eljött a várva várt nap, s az idő is napsütésre változott, megörvendeztetve ezzel a szereplőket s a vendégsereget is. Az egész házat virágdíszbe öltöztettük a szülők által hozott csodálatos virágokkal, így vártuk a vendégek érkezését. A búcsúzó nagycsoport vidám vásári forgataggal köszönt el az óvodától, amely nagy sikert aratott a vendégek örömére. Azért egy kis megilletődöttség is tükröződött a búcsúzók arcán, hisz ők már készülnek elhagyni óvodánkat.

A nagycsoportosok ellátogattak egy kis csoporttársuk, Kókai Ákosék otthonába, ahol háziállatokkal ismerkedhettek és a gyönyörű kertben vidáman játszhattak. Útközben megfigyelték a gólyák otthonát is.

Nagy izgalommal készültünk a Rózsafesztiválra. Szorgalmasan gyakoroltuk a népi játék táncfüzér műsorunkat. Óvodánkat képviselte Horváth Renáta Rózsatündérkénk, valamint Csipkerózsa hercegnőként Móra Szonja, Vigyikán Hanna és Vigyikán Zóra mazsorett bemutatójukkal. Köszönjük szép szereplésüket!

Sikeresen zárult a PET-palack és papírgyűjtésünk, köszönet a szülőknek a gondos gyűjtögetésért. Külön köszönettel tartozunk Geiger Tibike apukájának nagylelkű felajánlásáért, aki megduplázta a befolyt összeget, amiből új játékokat vásároltunk gyermeknapra. A rossz idő miatt a csoportonként saját termükben tartottuk meg gyermeknapot. Vidám versenyjátékokkal, sütemény, üdítő fogyasztással telt a délelőtt.

A nagycsoportosok éltek az évzáró utáni szabadsággal. Sokat sétáltak, megfigyelték a kerti munkákat, a vetemények fejlődő növekedését. Többek között ellátogattak a gólyafészekhez, játszótérre is.

A nyarat a jó időnek köszönhetően főképp az udvari játékkal tölthettük az öreg lombos fák enyhet adó árnyékában. A szabadság élményével vidáman teltek napjaink. Ehhez segítséget nyújtott Rózsavölgyi képviselő úr, aki Kriston nagymama közbenjárásával homokot küldött részünkre.

Szőregi Regélő, 2013. szeptember