Igazi decembert hagytunk magunk mögött. A hóesés, jég a tél ajándéka minden gyermeknek. A jégsulisok tudásukat csiszolhatják, kik töretlen lelkesedéssel tanulják ezt a szép, de igen csúszós sportágat. Azért a többiek sem maradnak ki a tél örömeiből. A szánkózás, csúszkálás naponta élvezhető minden gyermek számára.
Az adventi időszak sok szépséggel ajándékozza meg szeretetre váró lelkünket. Óvodánkba is beköltözött az ünnepi készülődés, várakozás öröme.

A nagycsoportosok az iskolával ismerkedtek és találkozhattak leendő tanítónénikkel a tréfás Mikulásváró váltó-versenyen. A gyerekek igyekeztek minél inkább teljesíteni a sorversenyeket. A program végén a gyerekek nagy örömére a Mikulás mindenkit megajándékozott apró ajándékokkal.

Hozzánk a Télapó a Truffaldinó Bábszínház vidám előadása keretében érkezett. A játékos manók Télapóra várakozásukban bevonták a gyerekeket is mókás ötleteikkel szórakoztatva őket. Természetesen a legnagyobb örömöt mégis a Télapó megérkezése hozta el, aki idén nagy meglepetést okozott. Idén a finomságokkal teli csomagokon kívül sok szép játékot hozott mindhárom csoportnak. (Amihez hozzájárultak, akik adójuk 1%-át alapítványunk számlájára utalták, mert a Télapónak ez nagy segítséget jelentett, hogy így megtölthesse zsákját. A gyerekek a sok önfeledt játékkal köszönik majd ezt meg. És természetesen a Télapót is ajándékokkal vártuk: a csoportok szép verseket, énekeket és rajzokat adtak cserébe a szép ajándékokért.

A télapóhoz is eljutott a hír, hogy Gábor Csenge, a „Miénk az utca” című rajzpályázatát a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium értékes jutalomba részesítette kiemelkedő munkájáért. Mi is büszkék vagyunk rá, és ezúton is gratulálunk Csengének.

A következő szép ünnepre készülődve a középső és nagycsoportosok ellátogattak a könyvtárban felfedezni a könyvek csodás világát, és érdeklődve nézegették a karácsonyi könyveket. Jó közösen készülődni, díszíteni, ünnepi hangulatba öltöztetni környezetünket, szép zenéket hallgatva feleleveníteni az előző karácsonyok emlékeit és tervezni milyen lesz az idei. De nem csak óvodánkat szépítettük. Részt vettünk a Rózsák terén felállított Betlehem készítésében is, ahová a gyermekekkel közösen bárányt barkácsoltunk és az ünnepség keretén belül helyeztük el.

Az óvodai karácsony napján reggel minden csoport együtt díszítette fel a fenyőfákat, amit a Szőreg és Dísznövény Áfész ajándékozott nekünk. A reggelit már a szép karácsonyfák illata és a gyertyák lángja mellett, meghitt hangulatban fogyasztottuk el. Ez után hagyományainkat követve a három csoport együtt ünnepelte a karácsonyt. Minden évben megajándékozzuk a gyermekeket a muzsika szépségével, karácsonyi koncertet szervezve. Idén Sípos Norbert, Sípos Evelin, Pataki Barbara és Pataki Georgina hozták el közénk szeretettel hegedű és gitár tudásukat, amivel nagy örömöt szereztek az átszellemülten zenehallgató, szépre nyitott kis közönségüknek. Köszönjük kedves és választékos műsorukat.

Az adventi ünnepkör lezárult, de kívánjuk ez a szeretet, amit megéltünk mindannyian bearanyozza az egész új évünket is.

Boldog új Évet kívánunk!

Szőregélő, 2008. január