Decemberben a téli ünnepkör részeként a nagyok ellátogattak az iskola előtt felállított Betlehemhez. A csoport betlehemes műsorral készült karácsonyi ünnepségünkre, mivel sok gyermek jár a hittanra közülük, széleskörű ismeretük van ezzel kapcsolatban. Jó alkalom nyílt ezek megbeszélésére a különleges helyszínen.

Karácsonyi ünnepségünk a Csiga duó zenés koncertjével kezdődött. Vidám dalokkal készültek, közöttük sok télivel és karácsonyival. Majd a nagyok kedves jelenetet adtak elő énekekkel, párbeszédekkel. Jézus születésének éjszakájáról szóló hagyomány kelt életre általuk. A középső és kiscsoport versekkel, énekekkel készültek és ezzel lepték meg társaikat.

A közös, meghitt együttlét után csoportokba visszaérve nagy meglepetés érte a gyermekeket, mert sok-sok játék várta őket, amiért ez úton is köszönetet szeretnénk mondani azoknak a kedves szülőknek, akik segítségükkel hozzá járultak ehhez.

Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra nevelésre. Ezért lehetőséget biztosítottunk a szülői igény szerinti Jégsuli részvételére. Januárban fejezték be élménnyel telve. Annyira ügyesen elsajátították a mozgást, hogy a végén a nagy pályára is ki mehettek felügyelettel.

Végre megjött az igazi tél. Az udvaron a gyermekek boldogan gyúrták a régóta várt havat, a közmondáshoz híven a kicsit is megbecsültük. Séták alkalmával megfigyeltük a természet jelenségeit, valamint az állatvilág viselkedését és elkezdtük a madarak etetését, amit a jó idő beálltáig folytatunk. Szép, téli verset, éneket tanultunk a témakörben.

Sokat beszélgettünk a természet körforgásáról, a tél végének közeledtéről és elkezdünk készülődni a farsangi ünnepségre. Hagyományainkhoz híven a Tömörkény István Művelődési Házban rendezzük meg a gyermek farsangot február 25-én 15.30 kezdettel. Minden évben lehetőséget adunk a leendő kiscsoportosok szüleinek, hogy nyílt napjainkon gyermekükkel megismerkedhessenek óvodánk életével. Idén ez lesz az első ilyen alkalmunk és ez úton szeretnénk minden kedves érdeklődőt meghívni vidám ismerkedésre.

A gyermekek mulatsága után kezdődik majd a felnőttek jótékonysági bálja. Szeretettel várunk mindenkit.

Szerb Utcai Óvoda dolgozói