A gyermekek nagy örömére megérkezett a hó. Az idő enyhülésével kimehettünk végre az udvarra is, nem csak gyönyörködtünk benne. Kísérleteket végeztünk a hőmérsékletváltozásra hogyan reagál a hó, a jég, és hogy mi lesz a vízből, ha kitesszük a hideg udvarra.

A nagycsoportosoknál ismét jártak az Ifjúsági Vöröskereszt tagjai. A biztonságos közlekedés szabályaival, azok fontosságáról, a sérülés veszélyekről  beszélgettek a csúszós téli időjárási viszonyok kapcsán. Gyakorolták a sebkötözést, ami nagy sikert aratott, szívesen végezték mindannyian.

A Truffaldínó Bábszínház Forró vizet a kopaszra című zenés előadása vidámmá színezte a hangulatot. Most is ihletet meríthettek a gyermekek játékukhoz és a báb szakkörösök megfigyelhették a helyes bábmozgatás technikákat, amit gyakoroltak utána.

Egy varázslatos műsorral készülve járt nálunk a bűvész bácsi, aki lelkes segítőket választva újabb és újabb meglepő humoros trükkel szórakoztatott bennünket.

Készülünk a farsangra dalokkal, versekkel, táncokkal és díszítjük a termeket a gyermekek által készített álarcokkal, díszekkel. A báb szakkörösök és a középső csoportosok vidám álarcokat készítettek a Kisrigófészek Alapítvány által meghirdetett farsangi maszk készítő pályázatra. Nagyon várjuk az eredményeket. Ugyancsak a Kisrigófészek alapítvány indított Rigófióka 3 nevű pályázatot óvodák részére a nehéz helyzetben lévő óvodások  családjának támogatására. Egy családnak sikerült ily módon segítenünk és átadni a Johannita segítőszolgálat önkéntesei által gyűjtött tartós élelmiszer és adomány csomagot.

A nagycsoportosok közül sokan rendszeresen járnak az iskolaelőkészítő foglalkozásokra és sokat mesélnek élményeikről. Jó alkalmak ezek az átmenet érzelmi felkészítésre is.

Óvodánk is fontosnak tartja ezt a felkészítést, ezért minden évben a beíratásokat megelőzően nyílt napokat rendez, betekintést enged mindennapi életébe az érdeklő családok számára. Első ilyen alkalmunk a művelődési házban rendezett farsangi mulatság, ami vidámságával vonzó lehetőséget kínál az ismerkedésre.