A tavaszi díszbe öltözött gyönyörű  udvar hívogatott mindennapi önfeledt játékra. Közben napról napra megfigyelhettük a természet változásait, mikor melyik fa bontogatja bimbóit, rügyeit, milyen virág nyílik a fű között. Rendszeresen ellátogattunk séták alkalmával a gólyafészekhez, megfigyeltük hogyan javítják, szépítik otthonukat. Nagy örömünkre néha ők látogattak el hozzánk és köröztek óvodánk felett. Utcai séták alkalmával ismerkedtünk a virágok, bokrok, fák neveivel, színeivel. Érdekes játék volt kitalálni, hogy vajon milyen fák lehetnek azok, melyeken még csak virágokat láttunk. A Pillangó csoport ellátogatott a piacra, ahol közvetlen módon figyelték meg a tavaszi zöldségféléket és a vásárlási szokásokat. Az óvodában azután vígan ropogtatták a friss répát, retket, karalábét.

A gyermekek környezeti neveléséhez kapcsoltan minden évben csatlakozunk a Településtisztasági Nonprofit KFT által szervezett papír és PET palackgyűjtéshez. Így már kisgyermekkorban példát mutatunk a környezet rendjének fenntartásáról, védelmének alapjait erősítjük meg bennük. Idén ez  volt az első szállítás, amit a május végi, június eleji követ majd.

A művelődési ház által szervezett vidám kamarazenei előadáson szívesen veszünk részt. Általa az élő zene világába betekintést nyernek a gyermekek, átélhetik a benne rejlő szépségeket. Már felismerik a hangszereket, az előadókat név szerint, akik a gyermeki lélekhez közel álló darabokat válogatnak össze ezekre az alkalmakra.

Munkánkban napi szinten hangsúlyt fektetünk az egyéni képességek fejlesztésére, a gyermekekben rejlő adottságok kibontakoztatására. Ezért szoktunk a rajz és versmondó versenyeken a tehetséges gyermekekkel szerepelni. Idén a városi Ügyi Manók Tehetségfesztivál Versmondó Manók kategóriájában Dékány Kristóf és Péter Dávid a Katica csoportból mutatták meg, mit tudnak. Szereplésüket oklevéllel jutalmazták. Gratulálunk nekik. A Rajzoló Manó kategória témája az állatok világa, melyre a Pillangó csoportból négy, a Katica csoportból három alkotást küldtünk a zsűrinek el. Izgatottan várjuk az eredményt.

Április heteiben húsvéti készülődés töltötte be a házat. Feldíszítettük a termeket, folyosókat.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Tanultuk a verseket, díszítettük, festettük a tojásokat, színezőket. Az igazi meglepetést az élő nyuszik simogatása jelentette, melyhez az állatokat a Pillangó csoportos Kisbodri Diána nagypapája hozta el az ovinkba.

A Szerb utcai óvoda dolgozói

Szőregi Regélő, 2014. május

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda