A tavasz beköszöntével üde zölddé vált óvodánk nagy füves területe, amit pitypangok, százszorszépek, nárciszok, jácintok tettek még csodálatosabbá. Napról-napra megfigyelhettük a természet változásait, mikor melyik fa bontogatja rügyeit, milyen virág nyílik a fű között. A levegőben is érezni lehetett, hogy végre itt a tavasz. Szorgos kis kezek készítették az óvó nénik segítségével a pitypangkoszorúkat. Felújításra kerültek az udvari játékeszközök, a napsütéses idő beköszöntével megnyitottuk a felújított homokozónkat a gyerekek nagy-nagy örömére. A kismotorokkal újra  megkezdődtek a versenyek az udvaron.

Papírgyűjtés

„Teremtsünk értéket a hulladékból és óvjuk környezetünket!”- felhívással papírgyűjtést szerveztünk óvodánkban. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki támogatta kezdeményezésünket!

Bábszínház

A Truffaldíno Bábszínház ebben a hónapban is ellátogatott hozzánk, a Hüvelyk Matyi című zenés darabbal. A gyermekek nagyon szeretik és élvezik a zenés, vidám humorral teli előadásokat.

Úszás

Az úszásoktatás véget ért óvodánkban. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, napról napra bátrabbak voltak, ügyesen végezték a feladatokat. Az úszás alapjait elsajátították, siklottak, gyakorolták a kartempót és lábtempót is.

Húsvét

Szép tavaszi hónapunkat, a „virágbontó áprilist” közösen köszöntöttük a bölcsődés gyerekekkel. Meghívásuknak eleget téve szépen díszített hímes tojásokkal leptük meg őket, s az udvarukban álló fára aggatva együtt gyönyörködtünk a díszes tojásfában. A húsvéti készülődés a tojásfestés, a locsolóvers tanulás, a terem- és udvardíszítés illetve a virággondozás jegyében telt. Készültek az „alkotások”, a hímes tojások az ünnepvárásra.

Óvodánk húsvéti kézműves délutánnal kedveskedett a gyerekeknek és szüleiknek, ahol együtt készülhettek az ünnepekre. Tojást festhettek, díszeket készíthettek, együtt hangolódhattak az ünnepre.

Kukucska Nap

„Nyitott kapukkal” és sok szeretettel vártuk az ide látogató szülőket gyermekeikkel együtt, hogy bepillanthassanak leendő óvodásaink a mi kis közösségünk életébe. Örömmel töltött el bennünket, hogy láthatóan nagy kedvvel vették birtokukba az udvari- és csoportszobai játékokat, a mi óvodásaink pedig nagy szeretettel fogadták őket. Délelőttönként pedig kedves, érdeklődő családok tekinthettek be mindennapjainkban.

Cini-cini muzsika, baba-mama zenebona

Óvodánk lelkes óvodapedagógusai második alkalommal látogattak el a bölcsődébe. Húsvét ünnepére készülvén, egy zenés-dalos játékos délutánnal leptük meg az érdeklődő gyermekeket. A kezdeményezés népszerű a szülők körében, érdeklődve várják a következő látogatásunkat, mely mesészenés foglalkozás lesz, májusban.

Görkorcsolya

Újra elkezdődött a görkorcsolya oktatás, amit már nagyon vártak a gyerekek. Görkorisaink nagy kitartással csiszolják tudományukat, már bójákat kerülgetnek, korongokat gyűjtögetnek, sőt a bátrabbak, már párosan is képesek gördülni „járgányaikon”.

Tavaszi munkák

Szépül a virágoskertünk, gondos kis kezek segédkeznek ápolásában. A veteményes kertünkben is megkezdődtek a tavaszi munkálatok. Minden csoport szorgalmasan gondozza a kis kertjét, a  gyerekek figyelemmel kísérik a növények fejlődését, segítenek a gondozásukban.

Néptánc

Óvodánkban heti rendszerességgel néptánc foglalkozásokat tartunk. Az egész személyiségre ható komplex, fejlesztő tevékenység célja, hogy megismertesse a gyermekeket hazánk népi kultúrájával. A játékos foglalkozások pozitívan hatnak a gyermek érzelmi, értelmi, anyanyelvi és esztétikai életére és segítik mozgásfejlődését. A gyermekek a néptánc foglalkozások keretében a néptánc alaplépéseit sajátítják el, továbbá népi mondókákat és népdalokat tanulnak meg, népi játékokkal ismerkednek.

Ügyi Manók

A városi szintű Ügyi Manók Tehetségfesztiválon többen képviselték óvodánkat, gratulálunk szereplésükhöz, részvételükért elismerő oklevélben részesültek!

Hangszer simogató a Zeneiskolában

A gyermekek művészetek iránti fogékonyságát számos módon segítjük. Ismét részt veszünk a zeneiskola által szervezett hangszer bemutató foglalkozásokon.

Májusi tervezett programjaink

  • Érzékenyítő délelőtt vakvezető kutyával
  • Nagymamák délelőttje
  • Anyák napja
  • Évzáró
  • Mese délelőtt a bölcsődében
  • Kirándulás a Vadasparkba
  • Kövér Béla Bábszínház látogatása
  • Truff aldino Bábszínház
  • Ballagás
  • Lovaglás

A Szerb Utcai Óvoda Dolgozói
Szőregi Regélő, 2019. május