Húsvétra közösen készülődtünk a családokkal egy vidám közös kreatív alkotó délutánon, ami egyben nyílt napunk is volt. Mind a három csoportban változatos technikákkal alkottak a gyermekek és szüleik kedvük szerint, átélve az együtt barkácsolás örömét. Az elkészült különböző díszekkel és a festett tojásokkal várhatták otthon a locsolkodókat.

Részt vettünk az Auchan áruház „Húsvéti tojás szépségversenyén” mind a három csoporttal és az elkészült szép alkotásokat papírírószer csomaggal jutalmazták, amit ábrázoló tevékenységünk során jól tudunk használni.

„A mi farsangunk” címmel meghirdetett internetes pályázaton könyvet nyert óvodánk. Köszönjük a szülők aktív részvételét!

A szép időt kihasználva a gyermekek sokat játszhatnak a tavaszi pompájába borult udvarunkon, élvezve a friss levegőn történő szabad mozgás egészségre gyakorolt jótékony hatását. Örömünkre szolgál, hogy a bálon befolyt összegből tudtunk új kismotorokat venni, amelyeket majd a gyermekek használhatnak udvari játékuk során. A homokozó tisztaságának megőrzésében nyújtott segítséget Molnárné Marika, aki annak befedéséhez raschel hálót adományozott óvodánknak. Köszönjük!

Idén az úszó tanfolyamra nagy létszámmal jártak a gyermekek, így sokat jelentett a bennünket kísérő szülők segítsége. A tanfolyamra járók nagy lelkesedéssel mesélnek társaiknak arról, milyen jó úszni, mit tudnak már. Az eltelt hónapok alatt ez a mozgásforma fejlődésükhöz hozzájárult és a közös tanulás során a kicsit bátortalanabbak is erőt meríthettek társaik jó példájából, jelenlétéből. Az utolsó alkalommal a szülők nagy örömmel látták mennyire sokat fejlődtek gyermekeik.

Természet és környezetvédelmi szemléletformálásuk alapjait már kis korban elkezdjük. Megszerveztük a szülők részvételével a papír és PET palackgyűjtést, beszélgettünk a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról. A nagycsoportosok az „Obi és a  környezetvédelem” című rajzpályázatára a környezettudatos komposztáló, trágyázó kertművelés és az OBI áruházlánc által támogatott hód visszatelepítés témakörében készített képekkel neveztek be és közülük a BOSCH különdíjazásban részesítette.

Elérkezett az OVI Igazgatóság által szervezett Ügyi Manó Fesztivál ideje. A nagycsoportosok közül a Versmondó Manó kategóriában Dékány Kristóf a 4. helyezést érte el, így képviseli óvodánkat az Ügyi Manó Gálán. Ez úton is gratulálunk neki. A Rajzoló Manó  kategóriába küldött képek eredményét még nem ismerjük, izgatottan várjuk.

Szőregi Regélő, 2013. május