Nagyon örülünk a sikeres óvodai beíratásnak. 22 új kisgyermeket várunk szeptembertől szeretettel akik közül már néhányan a játszó, ismerkedő délelőttök alatt megismerték óvodánk épületét, szép nagy udvarát és a két kedves óvó nénit , akik segítik majd őket az itt töltött évek során.

A szép időt kihasználva sokat játszunk a friss levegőn az udvaron. Séták során felfedezzük a tavasz szépségeit, a természet ébredését és élettel teli virágba borulását. Megfigyeljük a gólyafészket, a kertben végzett munkákat.

A korcsolya tanulmányaink befejezéseként részt vettünk az OVI Igazgatóság városi szervezésű korcsolya fesztiválján, ahová a szülőket és testvéreket is várták a közös együttmozgás örömére. Ezután elkezdtük az egészséges életmódra nevelés megvalósítását segítő új programunkat, a Némó úszó sulit ismét. A két hónap alatt sokat ügyesedtek, bátrabbak lettek kis úszóink és a nagyok közül már a mélyvízbe is kis időre bemerészkedhettek oktatójuk segítségével.

Márciusban megnéztük a művelődési ház szervezésében bemutatott zenés Mini Színház előadást a sivatagi Show címmel. Óvodánkba látogatott két alkalommal a Truffaldínó bábszínház is Hüvelyk Matyi és Mesevásár című színvonalas előadásukkal. Nagyon szép ajándékot kaptak a gyermekek Szász Benjamin kedves szülei segítségével húsvétra. Egy húsvéti ünnepkört megismertető bábdarabot.

Föld Napját ünnepelve foglalkoztunk a gyermekek szintjén a föld védelmének kérdésével, játékos szelektív hulladék gyűjtéssel, az élet tiszteletével.

Ültettünk közösen kis cserjéket, amiket folyamatosan gondozunk, figyelünk majd.

Az OVI Igazgatóság által szervezett Ügyi Manó versenyen két gyermek indul. Kisbódi Bianka szép rajzzal, Deme Dávid mesemondással készül. Nagyon drukkolunk nekik. Az óvónénik szakmai fejlődésüket segítő programokba kapcsolódtak be a Tavaszi Pedagógiai Napok során.

Szeretnénk megosztani örömünket Óvodabálunk sikerességéről. A szülők nagyon jól szórakoztak és nagy létszámú részvételükkel támogattak bennünket. Természetesen adományaikkal gyermekeik itt tartózkodását tesszük szebbé.

A nehéz gazdasági helyzet ellenére nagyon mellénk álltak és ahol tudtak segítettek. Nagyon köszönjük segítségüket, adományaikat, részvételüket. Ez úton köszönjük Hegedűs Ferike édesanyjának egész esti helyállását és adományát, és Simon Dani édesanyjának segítő munkáját.