Ebben a hónapban a lovaglás tudományát a Pillangó csoportos gyerekek fejleszthették tovább. A bátrabbak már torna, illetve tartásjavító mozdulatokat is végeztek Rigó hátán.

Maci csoportos gyermekeink a Juhász Gyula Pedagógusképző Főiskola interaktív természetismereti Tudástárába látogattak el. Nagy kíváncsiság előzte meg a látogatást, s beteljesülő öröm kísérte végig a délelőttünket. Nagyon sokféle, a gyermeki világhoz közel eső tudományos ismereteket szerezhettünk. A tárlatvezetés nagyon nagy élmény volt, hiszen minden gyermek találkozhatott a kedvenc állatával. Olyan fantasztikus élményre is szert tehettünk, mint például az, hogy megsimogathattuk a cápa illetve a krokodil bőrét és megtudhattuk, hogy miért is ilyen, továbbá hányszor nő ki az elefánt foga élete folyamán. Megtapinthattuk, sőt kézben is tarthattuk fogazatának egy részét, simogathattuk a kopott rágófogakat. Láttunk strucctojást, ami akkora volt a fürj tojása mellett,  mint egy mesebeli óriás. Mindent felülmúlt azonban a trópusi pillangók látványa.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Nagy izgalommal készültünk a farsang megünneplésére. Készültek a szebbnél szebb álarcok, tanultuk a tréfás verseket, énekeket és hallgattuk a vicces meséket. Virtuális bepillantást nyertünk, milyen is volt régen a farsang és a „félelmetes” busóálarcokkal is megismerkedtünk. A farsangi délutánunk hangulatáról a Ramazurka zenekar gondoskodott. Mindenki vidáman, önfeledten táncolt, és énekelte az ismert gyerekdalokat. Jelmezekbe öltözve, táncolva,  mulatva, eszemiszommal töltöttük a délutánt.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Mi felnőttek kellemes, jó hangulatú bálunkban mulattuk át az éjszakát. Sokan eljöttek. Sok, az ügyünket szívén viselő ember támogatásának köszönhetően szép számú tombolatárgy felajánlásával tették színvonalasabbá bálunkat. Nagy örömünkre szolgált és ezért külön köszönettel tartozunk azon több mint 20 vállalkozásnak, valamint a fellépőknek, végül, de nem utolsó sorban, azon kedves szülőknek, akik adományaikkal támogatták eseményünket. Köszönjük továbbá a Tömörkény István Művelődési Háznak, hogy színvonalas helyszínt  biztosított a rendezvényünknek. Köszönet dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő úrnak, aki jelenlétével is támogatta a már hagyománnyá vált, idén 22.  alkalommal megrendezésre kerülő bálunkat.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk nyílt napjainkon:
2018. április 11. 10.00-11.30,
2018. április 12-én 15.30-17.00
Nyitva tartásunk: hétfőtől péntekig 06.00-17.00.

„Nyitott kapukkal” és sok szeretettel várjuk az óvodánkba látogató szülőket gyermekeikkel együtt, hogy bepillanthassanak leendő óvodásaink a mi kis közösségünk életébe.

Óvodánk 3 csoporttal működik, ahol bensőséges légkörben, családias hangulatban zajlik a nevelés. Szép, tágas udvarunk számos játéklehetőséget biztosít a gyermekek számára. A kiterjedt lombozatú fák melegben is kellemes játszóterületet biztosítanak a gyermekek számára.

A csoportszobák meseszépek és sok érdekes játékkuckó van, különösen a galéria ad izgalmas játékteret a kicsik és nagyok számára.

Az óvónénik és óvóbácsi különös figyelmet fordítanak a gyermekek egyéni fejlődésére. Nevelőmunkánkat heti rendszerességgel logopédus, fejlesztőpedagógus és gyógypedagógus segíti.

Óvodánkban mindig történik valami érdekes program: Néphagyományok ápolása, kézműves tevékenységek, családi nap, kirándulások, bábművészek műsora, bűvész előadás, gyermeknap, kirándulások, érzékenyítő terápiás foglalkozás, lovaglás.

Emellett külön választható foglalkozásaink: Néptánc, angol, hittan, úszás, görkorcsolya

Alapítványunk a SZŐREGI SZERB UTCAI ÓVODÁSOKÉRT ALAPÍTVÁNY köszönettel fogadja a felajánlott adó 1%-okat. Az idén is, aki teheti, támogasson bennünket. Alapítványunk száma: 18463811-1-06Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda